Webwinkel Aliexpress gaat samenwerking aan met PostNL

De Chinese webwinkel gaat samenwerken met PostNL - waardoor de bezorging binnen 5 tot 7 dagen in huis moet zijn.

Lees ook

Struin jij de online shops ook één voor een af? Heerijk hè, om op zo'n druilerige dag vanuit je luie stoel de virtuele winkelmand helemaal vol te gooien. Het is alleen helaas niet altijd fijn voor de portemonnee, maar gelukkig is daar Aliexpress waar je fijne items kunt scoren voor een prikkie. Het enige nadeel is dat het zomaar kan voorkomen dat je wéken, soms zelfs maanden moet wachten op je bestelling. Daar lijkt nu echter verandering in te komen.

Levertijd

De Chinese webwinkel gaat samenwerken met PostNL – waardoor de bezorging binnen 5 tot 7 dagen in huis moet zijn. Score! Als gratis bezorging mogelijk is, ligt de levertijd tussen de 19 en 60 dagen. Kies je voor express shipping, dan zijn het er 14, maar kost dat al snel tientallen euro's. PostNL zegt de bestellingen binnen een week af te kunnen leveren. Dat kan omdat het Nederlandse postbedrijf een Aziatische tak heeft: Spring Global Deblivery Services. De pakjes worden dan in China direct in het PostNL-netwerk gestopt, waardoor ze veel sneller in Nederland aankomen.

Kosten

Er wordt verder met geen woord gerept over de prijs. Een woordvoerder laat weten dat zij een prijs rekenen aan AliExpress, en dat het aan Ali is om kosten door te berekenen aan de klant. Hoe hoog die kosten zijn, wil de woordvoerster niet zeggen. Hoeveel PostNL rekent aan Ali wil het bedrijf ook niet bekendmaken omdat dat 'bedrijfsgevoelige informatie' is.

Lees ook: Dankzij deze ASOS hack shop jij altijd met korting

Bron: RTL, Beeld iStock

Laatste nieuws

Zie ook