Mattie Valk reageert op heftige brief Wietze

"Het doet pijn"

Lees ook

De samenwerking van Qmusic-duo Mattie Valk en Wietze de Jager domineert de koppen van het showbizznieuws. Valk heeft namelijk een einde gemaakt aan de samenwerking met zijn radiomaatje; hij blijft verbonden aan Qmusic, maar Wietze niet. Dat onthulde Wietze vanochtend in een heftige brief. Die lees je hier. Nu reageert ook Mattie.

Andere kant

Vanochtend vertelde Mattie op Qmusic zijn kant van het verhaal. "De laatste maanden waren lastig", begint hij. Hij twijfelde namelijk over de overstap naar Sky Radio. “Het is nogal een verhuizing. Toen ik dat goed in kaart had gebracht, beangstigde het me. Ik begon te twijfelen, ondanks mijn enthousiasme.”

Rechtlijnig

Hij besloot toch te blijven. "Wietze is anders. Hij is rechtlijnig, en vond dat we ervoor moesten gaan. Op een dag stond ik voor de keuze: ga ik links, of ga ik rechts? Ik heb ervoor gekozen mijn hart te volgen. Ik wil bij Qmusic blijven, hier voel ik me thuis."

Pijn

Of dat zonder overleg met Wietze is gegaan? "In dat proces hebben we misschien te weinig samen aan tafel gezeten." Hij is het echter niet met zijn brief eens. "Het is vooral jammer dat het zo tot een eind komt. We hebben vijf jaar te gekke radio gemaakt. Maar ik denk dat het voorlopig niet meer goed komt. Het doet pijn."

Onbeantwoorde vragen

Na de show laat hij nog weten: "Sommigen zijn heel lief, sommigen zijn nog bozer dan een uur geleden. Ik moet zeggen: ik snap beiden kanten hoor. Ik snap dat er nog veel vragen onbeantwoord zijn. Maar dit is wat ik er nu over wil zeggen", sluit hij de ochtendshow af.

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook