Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ouders van jongen die op glijbaan werd onthoofd, krijgen enorme schadevergoeding

De ouders krijgen een schadevergoeding van bijna twintig miljoen dollar.

Ouders van jongen die op glijbaan werd onthoofd, krijgen enorme schadevergoeding

De 10-jarige Caleb Schwab kwam vorig jaar om het leven bij een ongeval op een waterglijbaan in een Amerikaans pretpark in Kansas City. Begin dit jaar deden zijn ouders voor het eerst hun verhaal sinds het tragische ongeluk. De ouders krijgen een schadevergoeding van bijna twintig miljoen dollar.

Guinness Book of Records

Caleb werd onthoofd tijdens zijn rit op de Verruckt-baan, die ruim 50 meter hoog is en daarom ook in het Guinness Book of Records staat. Volgens parkbezoekers schoten de schouderbanden van het jongetje los toen hij in een van de karretjes naar beneden gleed. Zijn 12-jarige broer, Nathan, was getuige van het ongeval. Het bedrag is de uitkomst van een schikking tussen de familie van Caleb en de bedrijven die betrokken zijn bij het waterpark en de glijbaan, meldt The Kansas City Star. De familie van het jongetje heeft nog niet gereageerd op de schadevergoeding. Eerder zeiden ze er alles aan te doen om te zorgen dat een ander gezin dit nooit kan overkomen.

Een woordvoerder van het Schlitterbahn-pretpark in Kansas City laat weten: "De familie Schwab is voor altijd in onze gedachten. We zijn dankbaar dat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met alle partijen. Zodra de rechtbank toestemming heeft gegeven, verwijderen we de glijbaan uit ons pretpark." Sinds het ongeluk op 7 augustus vorig jaar is de waterglijbaan in het park gesloten.

Lees ook:

Bron: RTL, ABC News, Beeld: iStockphoto