Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait what? Obama vroeg deze Nederlandse vrouw 2x ten huwelijk

Ook zou hij een scheve schaats hebben gereden tijdens zijn huwelijk met Michelle. 

Wait what? Obama vroeg deze Nederlandse vrouw 2x ten huwelijk

Voordat Barack Obama viel voor de charmes van Michelle, vroeg hij Sheila Miyoshi Jager een vrouw van half-Nederlandse afkomst, tot twee keer toe ten huwelijk. Dat blijkt uit een biografie genaamd Rising Star over de voormalige Amerikaanse president. Ook zou hij een scheve schaats hebben gereden tijdens zijn huwelijk met Michelle.

Aanzoek

Het boek gaat uitgebreid in op Obama's persoonlijke leven in zijn jongere jaren. Hij schijnt voor het eerst een licht op zijn relatie met Sheila Miyoshi Jager, met wie hij samenwoonde voor hij Michelle ontmoette. Obama wilde zelfs in het huwelijksbootje stappen met Miyoshi, zo schrijft Garrow. Toch sloeg de vrouw zijn aanzoek af; ze vond het te vroeg om te trouwen. De tweede keer kwam op het moment dat Barack naar Harvard ging en Jager op het punt stond om voor haar studie naar Zuid-Korea te vertrekken.

Scheve schaats

In het boek wordt beschreven dat het tweede aanzoek naar verluidt meer een wanhopige poging was om hen bij elkaar te houden op een moment dat ze beiden al wisten dat ze het samen niet zouden gaan redden. Barack ontmoette Michelle op Harvard, maar hij bleef altijd contact houden met Miyoshi. Toen zij ook naar Harvard kwam, bleek haar oude liefde niet trouw, vertelt ze in het boek. “Ik voelde me daar wel altijd slecht over", aldus Jager.

Lees ook: Hilarisch! Barack Obama blijkt Instagram-husband te zijn

Bron: AD, Beeld: ANP