Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Temptations Pommeline onder vuur

Ai ai ai!

Temptations Pommeline onder vuur

Ai ai ai! De reclamecampagne van Temptation Island verleidster Pommeline ligt flink onder vuur.

Denigrerend

Op de poster van onlinegokwebsite Starcasino.be, die sinds enkele dagen op stations en in bushokjes te zien is, poseert de jonge blondine in rode bikini. De Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) kreeg een klacht over de reclamecampagne ging op onderzoek uit. Ze hebben nu besloten dat de poster "denigrerend voor de vrouw is" en "haar menselijke waardigheid aantast".

De campagne moet daarom worden aangepast, of ingetrokken. "De Jury is onder andere van mening dat de gebruikte afbeelding geen verband vertoont met de diensten van de adverteerder en dat een negatieve beeldvorming van de vrouw als lustobject ingezet wordt voor commerciële doeleinden." De gokwebsite kan echter nog in beroep gaan tegen de beslissing.

Reactie Pommeline

Pommeline is het er in ieder geval absoluut niet mee eens. "Dat is toch overdreven? Wat is daar nu vrouwonvriendelijk aan? Ik sta gewoon in bikini op die affiches, helemaal niet vulgair. Ik zie het probleem echt niet. Het zou toch jammer zijn mocht die reclamecampagne daarom stopgezet worden. Maar goed, ik ga er ook mijn slaap niet voor laten."

Lees ook: Wat Pommeline onopgemerkt tijdens Temptation Island deed

Bron: HLN