Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tinder-romance eindigt in grootste nachtmerrie ooit

Paul Lambert bleek in het echt heel anders te zijn dan hoe hij zich voordeed op de datingapp.

Tinder-romance eindigt in grootste nachtmerrie ooit

Angela Jay dacht de perfecte man te hebben gevonden via Tinder. Hij was een succesvolle consultant, zag er geweldig uit en was een echte charmeur. Echter bleek Paul Lambert in het echt heel anders te zijn dan hoe hij zich voordeed op de datingapp. De Tinder-romance werd uiteindelijk haar allergrootste nachtmerrie...

It's a match

Enthousiast swipete Angela naar rechts toen ze het profiel van Paul Lambert voorbij zag komen op Tinder. Niet veel later bleken de twee een match te zijn. Na heel wat lange gesprekken via de datingapp was de 41-jarige blondine helemaal overtuigd en besloot ze met hem af te spreken.

Afstand

Paul liet zich in het begin alleen maar van zijn goede kant zien. Na de eerste date stuurde hij Angela meteen een bos bloemen. Toch werd het al snel te veel en daarom probeerde de vrouw even wat afstand te nemen van haar nieuwe vlam, maar daar was de man niet van gediend.

Stalken

Angela probeerde het contact met Paul te verbreken, maar dat maakte alles alleen maar erger. Hij bedreigde en chanteerde haar, begon haar te stalken en liet haar geen moment met rust. De 41-jarige dokter stapte naar de politie en vroeg om een omgangsverbod. Familie en buren hielden een oogje in het zeil.

Benzine

Op dat moment dacht Angela dat alles achter de rug was, maar niets bleek minder waar... Op een avond brak Paul bij haar in. Hij verstopte zich in haar kledingkast, wachtend op het 'juiste moment'. Toen Angela haar slaapkamer inliep, sprong Paul plots uit de kast. Hij stak haar 11 keer met een groot mes dat hij had meegenomen van thuis en liet de vrouw voor dood achter op de vloer. Maar ook daar hield het niet mee op, want Paul kwam terug met een bidon vol benzine en goot de hele inhoud over Angela heen.

Dood

Angela schreeuwde om hulp, maar wist met haar laatste beetje kracht te vluchten. Gelukkig hoorde de buurman Angela's noodkreet en bracht haar in veiligheid. De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht terwijl de politie een klopjacht startte op Paul Lambert. Hij werd uiteindelijk neergeschoten omdat hij de agenten bedreigde met een mes.

Nooit vergeten

Inmiddels gaat het een stuk beter met Angela, maar het vreselijke drama zal ze nooit helemaal vergeten. "Maar ik kan niet anders dan elke avond met een bang hart in mijn kleerkast en onder mijn bed kijken... Ik zal dit trauma altijd met mij meedragen”, vertelt ze openhartig in het programma Sunday Night.

Gevaarlijk

Angela wil haar verhaal delen met anderen om hen te waarschuwen voor de gevaren van online dating. "Ook al is het geen fout van Tinder, online daten zorgt ervoor dat die persoon snel helemaal geobsedeerd kan worden. 24/7 kunnen ze al je informatie zien. En dat maakt je heel kwetsbaar..."