Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vrouw dronk wodka tijdens vakantie, maar wat er toen gebeurde...

Niet veel later lag ze in het ziekenhuis waar ze moest vechten voor haar leven.

Vrouw dronk wodka tijdens vakantie, maar wat er toen gebeurde...

De 22-jarige Hannah Powell had vorige zomer de tijd van haar leven op het Griekse eiland Zakynthos, tot daar tijdens een avondje stappen abrupt een eind aan kwam. De vrouw dronk acht wodka’s en drie cocktails, voor ze rond 3 uur 's nachts samen met vriendinnen weer naar het hotel ging. Niet veel later lag ze in het ziekenhuis waar ze moest vechten voor haar leven.

Donker

"Ik voelde me helemaal niet ziek of dronken voor ik mijn bed in dook", vertelt Hannah aan The Sun. De volgende dag bracht ze op het strand door maar in de namiddag begon ze zich onwel te voelen. "Ik voelde me plots heel ziek maar dacht eerder aan een zonnesteek. Mijn vriendinnen gingen uiteten terwijl ik weer naar bed ging. Ik sliep de hele tijd. Nog nooit voelde ik me zo uitgeput." Vervolgens werd ze gewekt. "Waarom zitten jullie in het donker?", vroeg ik. Haar vriendinnen antwoordden: "Waar heb je het over? De gordijnen zijn toch open."

Vol verbazing keek Hannah haar vriendin aan, die haar vertelde dat mijn ogen er heel vreemd uitzag. "Ik heb blauwe ogen maar je zag volgens mijn vriendinnen geen spatje blauw meer. Ik werd hysterisch. Ik huilde. Ik was blind. Wat was er in godsnaam met me gebeurd?"

Methanolvergiftiging

Hannah werd met gierende banden naar de spoedafdeling van het lokale ziekenhuis gereden. De volgende dag stopten ook haar nieren met werken. Vervolgens vervoerden ze het Britse meisje naar het universitaire ziekenhuis in de stad Patras. Daar kwam de oorzaak van alle ellende aan het licht. De jonge vrouw had een methanolvergiftiging opgelopen. De 'wodka' die ze had gedronken, bevatte methanol - een stof die enorm giftig is bij inname.

Criminele bendes

Na twee weken werd ze overgevlogen naar het universitaire ziekenhuis van Middlesborough in het Verenigd Koninkrijk. Daar bleek hoe zwaar Hannah was toegetakeld door het drinken van methanol. "Ik zie helemaal niets meer door mijn linkeroog. Met mijn andere oog heb ik nog maar een gezichtsvermogen van 10 procent", aldus het meisje. "Ik dacht dat het de beste vakantie ooit ging worden", zegt Hannah. "Ik wist niet dat ik een ‘verdacht’ drankje had gedronken. De methanol heeft mijn nieren zo zwaar beschadigd dat ik een transplantatie nodig heb. Gelukkig blijkt mijn moeder een perfecte donor."

De Griekse politie vermoedt dat de goedkope wodka met het giftige goedje afkomstig is van Albanese en Bulgaarse criminele bendes. "Drink dus nooit zomaar een goedkoop drankje waarvan de afkomst mogelijk verdacht is", besluit Hannah.

Lees ook: Dit drankje is naar verluidt net zo slecht als cocaïne

Bron: HLN, iStock