Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De waarheid achter foto van baby met spiraal in zijn hand

Dus zo dit het...

De waarheid achter foto van baby met spiraal in zijn hand

Afgelopen week kon je er niet omheen: een foto van een pasgeboren baby met spiraal in zijn kleine handje ging heel het internet over. Mensen konden hun ogen niet geloven. Was de kleine spruit echt zo uit de buik van zijn moeder gekomen?

Mirena baby

Moeder Lucy wist niet wat haar overkwam toen ze een positieve zwangerschapstest in haar handen had. Ze gebruikte al lange tijd een spiraal, dus was niet voorbereid op het nieuws. Toen de kleine ter wereld kwam, plaatste ze een foto online van de baby én het spiraaltje in zijn hand. Al snel ging het verhaal dat zoontje Dexter was geboren met het spiraaltje, dat de zwangerschap had moeten voorkomen, in zijn vuist. Dat verhaal blijkt nu niet helemaal te kloppen.

#TrueStory

Heel de wereld vroeg zich af hoe het mogelijk was dat Dexter de Mirena spiraal in zijn hand had. Eerlijk is eerijk: het was ook wel een apart verhaal. Wat blijkt? Lucy heeft hem zelf in zijn handje gestopt. "Op de echo konden ze het spiraaltje nergens terugvinden. De dokter probeerde mij wijs te maken dat-ie eruit was gevallen, maar ik geloofde hem niet." En dus vroeg ze de artsen of ze tijdens de bevalling op zoek wilden gaan naar het spiraaltje. Uiteindelijk kwam-ie tijdens de geboorte samen met de placenta tevoorschijn.

Ze legde Dexter meteen op de gevoelige plaat vast met het spiraaltje dat zijn geboorte eigenlijk had moeten voorkomen in zijn hand. Maar: "Ook al was zijn geboorte niet gepland, wij voelen ons dolgelukkig."

Bron: Women's Health Beeld: iStock