Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

#GraziaHealthChallenge: Clean Meals met Anne - eerste update

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge

#GraziaHealthChallenge: Clean Meals met Anne - eerste update

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de eerste healthy & sporty weken.

Grazia's Anne eet healthy met behulp van Clean Meals.

"Ik weet nu dat ik voldoende vitamines binnenkrijg"

De helft van mijn 21 dagen challenge van Clean Meals zit erop. Laat ik er maar gelijk voor uitkomen: zwaar, heel zwaar vind ik het. Het weekschema van Clean Meals is goed vol te houden en doordat je onbeperkt rauwkost mag eten, hoef je inderdaad geen honger te hebben. Elke ochtend eet ik twee rijstwafels en als tussendoortje eet ik een stuk fruit. Ik lunch de ene dag met een soep en de andere dag met een lite maaltijd. Dit is een gerecht met groente en kip, beef of vis. Tussendoor mag ik weer een stuk fruit en daarna dineer ik met een maaltijd van Clean Meals. De porties zijn niet groot maar precies genoeg. Na het eten neem ik nog wat magere yoghurt met een beetje kaneel.

Waarom ik het zo zwaar vind? Ik vind het ontzettend leuk om te bedenken wat ik ga eten en vervolgens gezonde maar vooral lekkere gerechten klaar te maken.

Vooral nu de hele redactie bezig is met de Health Challenge en de meest lekkere, gezonde recepten in onze speciale groepsapp gedeeld worden, heb ik het moeilijk. Stiekem heb ik dan ook wel wat bananenbrood met lekker veel cacao gebakken en vervolgens deed ik er ook nog een zelfgemaakt chocoladesausje (beetje honing, water en rauwe cacao) overheen.

Clean Meals is ideaal in een drukke werkweek, omdat ik geen rekening hoef te houden met het bereiden van een gezond ontbijt, lunch en diner. Maar omdat ik voor de rest van het gezin toch kook, is dat voor mij niet echt van toepassing. En ik heb het toch een beetje moeilijk als ze tegenover mij aan de bloemkoolpizza zitten.

Het grootste voordeel van Clean Meals voor mij op dit moment? Dat ik de calorieën niet hoef te tellen en weet dat ik voldoende vitamines binnenkrijg. Ik eet heel wat wortels, paprika’s en tomaten weg. Ik beloof jullie dat ik mij de laatste 1,5 week van de challenge weer even strikt aan het schema ga houden. Het is immers niet voor niets een challenge.

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.