Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

#GraziaHealthChallenge: Krachttraining met Sanne - eerste update

De eerste healthy & sporty weken

#GraziaHealthChallenge: Krachttraining met Sanne - eerste update

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de eerste healthy & sporty weken.

Grazia's Sanne traint zich strak door krachttraining te doen met Ruhne Seekles van Sport Natural.

"Mijn lichaam wordt steeds strakker"

Oké, waar te beginnen? Ik ben nu vijf weken fanatiek aan het krachttrainen bij Sport Natural en ik vind het leuker dan ik ooit had gedacht. De kilo’s vliegen eraf en mijn lichaam wordt steeds strakker. Ik kan zelfs al twee broeken weggooien omdat ze te groot zijn (moet wel zeggen dat dat al niet mijn strakste broeken waren hoor, maar hé: het is vooruitgang).

Voordat we begonnen aan de challenge zei ik heel hard: Ik wil veel sporten, maar ik ga niet diëten, ik herhaal: IK GA NIET DIËTEN! Inmiddels heb ik twee geheel koolhydraatvrije weken achter de rug en zit ik nu in mijn tweede week waarin ik één koolhydraat-maaltijd per dag mag. Toen mijn trainer Ruhne met dit voedingsschema kwam moest ik wel even twee keer slikken. Helemaal geen koolhydraten eten, hoe ga ik dat in godsnaam doen? Ik ben het type dat ontbijt met twee broodjes (koolhydraten), als lunch crackers eet (koolhydraten), ’s middags een mueslireep snackt (koolhydraten), als avondeten rijst, pasta of aardappels eet (koolhydraten) en ’s avonds afsluit met een koekje of stuk chocola (koolhydraten). Ja.. dat was dus flink omschakelen.

Ik moet ook zeggen dat ik de eerste paar dagen goed chagrijnig was. Maar geheel tegen mijn eigen verwachting in gaat het me nu super goed af. Mijn menu bestaat uit kwark, heeeeel veel kwark. En kip, heeeeel veel kip. En veel groenten en noten. Dat klinkt misschien als de hel, maar eigenlijk valt het best mee. Mijn trainer Ruhne vertelde me dat je de eerste vijf dagen van suiker moet afkicken en dat het daarna niet zo erg meer is. En dat is echt zo, ik heb totaal geen cravings naar snoep, chocolade or whatsoever. Alleen soms in het weekend, als mijn vriend weer een lading mergpijpjes, Kit Kats en chocoladerepen in huis heeft gehaald. Ja, gemeen he? Maar ik heb er nog geen één keer aan toegegeven en ik ben behoorlijk trots op mezelf!

Ik sportte de eerste maand drie keer per week. Nu moet ik over naar vier keer per week. Dat betekent twee keer met mijn trainer Ruhne en twee keer zelf. Het sporten gaat me super goed af; ik merk ook dat ik echt leuk begin te vinden. Ik zie steeds meer verschil aan mijn lichaam (voornaamste reden dat ik het leuk vind) en ik merk ook dat ik nu al sterker wordt. De gewichten worden zwaarder, maar toch gaat het me steeds makkelijker af. Helaas merkt mijn trainer dat ook, dus gooit hij er steeds een schepje bovenop. Wat tot nu toe resulteert in trainingen vol schelden vanuit mijn kant (over een tijdje ben ik je dankbaar hoor, Ruhne!).

Ik ben veranderd in het type dat ik normaal zo verschrikkelijk vind. Sporten neemt mijn leven over. Ik meal prep, ik bekijk mijn lichaam iets te vaak in de spiegel. Ik drink me suf aan eiwitshakes, in zo’n body&fit shakebeker (wel een roze). Ik heb zelfs van de week nagedacht om handschoentjes aan te schaffen voor het sporten, omdat mijn handen kapot beginnen te gaan van de gewichten, al gaat dat me nu misschien toch nog een stapje te ver. Maar wie weet...

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.