Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met deze hack krijg je de krassen uit je zonnebril

Je hebt alles waarschijnlijk al in huis!

Met deze hack krijg je de krassen uit je zonnebril

Je hebt ein-de-lijk de perfecte zonnebril gevonden, maar voor je het weet zit ie alweer onder de krassen. Waar ze vandaan komen, is en blijft een groot mysterie. Gelukkig hebben we goed nieuws: er is een simpel trucje om ze te laten verdwijnen.

Handige hack

Nu het zonnetje weer begint te schijnen, is het tijd om alle zomerse items weer van zolder te halen. Zo ook je collectie zonnebrillen! Zitten er op jouw favoriet een paar krassen? No worries. Het enige wat je nodig hebt, is een microvezeldoekje en wat tandpasta.

Heel simpel

Maak allereerst de glazen goed schoon met een microvezeldoekje. Houd de zonnebril daarna tegen het licht, zodat je goed kunt zien waar de krassen zitten. Vervolgens doe je wat tandpasta op je vingertop en verdeel je deze gedurende 5 minuutjes gelijkmatig en in cirkelende bewegingen over de glazen. Let op: gebruik hiervoor gewone, witte tandpasta zonder toevoegingen.

Zo goed als nieuw

Na het aanbrengen van de tandpasta maak je de glazen opnieuw schoon met wat lauw water. Tot slot dep je de glazen droog met wat watjes en je zonnebril is zo goed als nieuw! Naar verluidt werkt de hack ook voor kleine krasjes op je telefoon.

Lees ook: Deze summer musthave van Primark moet je hebben!

Bron: E! Online, Beeld: Istock