Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gregory van der Wiel voor miljoenen euro's opgelicht

Vervelende tijden voor Gregory van der Wiel. De voetballer is slachtoffer geworden van oplichting.

Gregory van der Wiel voor miljoenen euro's opgelicht

Vervelende tijden voor Gregory van der Wiel. De voetballer is slachtoffer geworden van oplichting; tijdens een zakelijke deal raakte hij een slordige 4 miljoen dollar kwijt, wat neerkomt op 3,6 miljoen euro. Dat vertelde hij tegen het Turkse tv-station A Haber.

Opgelicht

"Anderhalve maand nadat ik in Turkije arriveerde ontmoette ik Ümit Akbulut, een zakenman. Hij deed mij een zakelijk aanbod. Ik vertrouwde hem", vertelde de Fenerbahçe-speler. De 29-jarige maakte vervolgens 4,5 miljoen over aan zijn zakenpartner om een aantal bedrijven te starten. "Hij wilde in vier maanden tijd geld voor ons verdienen", aldus van der Wiel.

Advocaat

Gregory vertrouwde de zaak op een gegeven moment niet meer en informeerde zijn zakenpartner. "Hij zei toen: 'Geef me 600.000 dollar (ongeveer 550.000 euro) en vergeet het geld. Want dit is Turkije en je kan niks beginnen.' Hij heeft me opgelicht", aldus Van der Wiel. De voetballer is nu met een advocaat van de club aan het kijken of hij stappen kan ondernemen tegen zijn voormalig zakenpartner.

Bron: NU.nl,Telegraaf, Beeld: ANP, Twitter