Zo kun je je poriën verkleinen

Thank god!
Zo kun je je poriën verkleinen

Beautytips zijn altijd welkom. En zeker als ze ervoor zorgen dat je er een perfecte en zijdezachte huid van krijgt. Helaas moeten we moeder natuur er een beetje bij helpen, maar zo zou je je poriën kunnen verkleinen.

Poriën

Het kan zomaar opeens gebeuren: een puistje hier en een paar grote poriën daar. Vooral op je neus zijn ze vaak goed te zien. Die poriën zijn nogal lastig te verwijderen, maar het is blijkbaar mogelijk. Zo kom je van poriën af en komen ze, als het goed is, nooit meer terug:

Stap 1: Het is belangrijk eerst de huid te ontstoppen. Om mee-eters en verstopte poriën echt schoon te krijgen, is een bezoekje aan de schoonheidsspecialist ideaal, maar natuurlijk zijn er thuis ook een paar maniertjes die je kunt toepassen. Scrub je huid, maar nooit te hard! Een elektrische borstel die je zachtjes over je huid kan wrijven is ook een perfecte manier. Helemaal makkelijk is een stoombadje creëren. Dit kun je gewoon onder de douche doen of met een bak warm water. Door stoom opent je huid.

Stap 2: Met een chemische peeling verklein je de poriën het beste, maar met vitamine A of retinol kom je ook al een heel eind. Vitamine A en retinol zijn beide vet-oplosbare vitamines. Dit vindt je gewoon bij de drogist. Werkt dit niet, dan is vitamine A-zuur de oplossing. Hiervoor moet je wel langs de dokter, maar het verkleint je poriën en werkt ook nog eens tegen rimpels en acne.

Stap 3: Zorg ervoor dat je poriën nooit meer terugkomen. Hiervoor heb je zonnebrandcrème nodig. Het klinkt vreemd, maar de zon vergroot je poriën en droogt je huid uit. Met zonnebrandcrème voorkom je dit en houd je je huid soepel en vochtig.

Het proberen waard, toch?

Lees ook: 6x fantastische lipstick tips

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f92906c17d25', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });