Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nicolette Kluijver verhulde ernst ziekte

Ze geeft een eenmalig interview

Nicolette Kluijver verhulde ernst ziekte

In februari werd bij Nicolette Kluijver een voorstadium van longkanker ontdekt. Tenminste, dat is wat ze de wereld voorhield. In een eenmalig interview onthult ze nu de waarheid.

Verschrikkelijk nieuws

Na het slechte nieuws legde de presentatrice meteen al haar werkzaamheden stil. Ze moest direct onder het mes om een deel van haar linkerlong te verwijderen.

Nicolette werd in april schoon verklaard. "Gisteren heb ik het beste nieuws uit mijn leven gekregen. Ik ben officieel schoon! De kanker is weg!" schreeuwde ze van de daken. "Het is een gevecht geweest maar ik wist dat ik kon winnen. Met dit nieuws kan ik de wereld weer aan. Bedankt allemaal voor jullie steun."

Veel ernstiger

Ze bracht toentertijd in een verklaring naar buiten dat het ging om een voorstadium van longkanker, omdat ze niet wilde dat haar dochter op het schoolplein zou horen dat haar moeder dood zou gaan. "Het was geen voorstadium, het was al superlongkanker", vertelt ze in een interview in Van der Vorst ziet sterren. "Ik heb de dood in de ogen gekeken."

Ze moest direct een zware operatie ondergaan, waarbij haar halve long werd geamputeerd. Ook het herstelproces verliep heftig. "Die pijn was afschuwelijk en daarna kreeg ik klaplong na klaplong. Die hel houdt niet op."

Nooit meer de oude

Het heeft haar voor altijd veranderd. "Ik zal nooit meer de oude worden, want ik weet nu hoe vergankelijk het leven is. Ik waardeer nu alles, ik zing in de regen. Maar ik zal de rest van mijn leven bang zijn."

Lees ook: Nicolette Kluijver doet heftige onthullingen over haar modellencarrière

Beeld: ANP