Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Trend alert! Fidget Spinners zijn nu een ding

De speeltjes zijn de afgelopen tijd zó populair geworden, maar… wát is het precies?!

Trend alert! Fidget Spinners zijn nu een ding

Je kunt er niet meer omheen, want opeens zijn ze overal: de fidget spinners. In de jaren ’80 werden de handspinners ontwikkeld voor kinderen die kampten met concentratieproblemen. En nu, ruim 30 jaar later, maken ze een comeback. De speeltjes zijn de afgelopen tijd zó populair geworden, onder de jeugd en ook bij volwassenen zijn ze in trek, maar… wát is het precies?!

Concentratie

De meerkleurige draaischijfjes met drie ‘pootjes’, moet je tussen duim en wijsvinger klemmen, waarna het speelgoed met een zetje tegen één van de pootjes gaat ronddraaien. Hoewel de gadget vooral populair is onder kinderen, zijn er ook genoeg volwassenen die er tegenwoordig bij zweren.

De spinners werden destijds in Amerika ontwikkeld instrument om de concentratie bij kinderen te verhogen. Het speeltje was oorspronkelijk bedoeld om hyperactieve, angstige of autistische kinderen te helpen ontspannen. Volgens deskundigen zou het volwassenen ook helpen om zich beter te concentreren, al zijn de meningen daar over verdeeld. Andere experts zien de handspinners eerder als een afleiding en zou er ook geen wetenschappelijk bewijs zijn dat het kinderen met ADHD of autisme helpt. Bekijk de video hieronder om te zien hoe ze precies werken.

Lees ook:

Bron: Gezondheid en co, Telegraaf, AD, Beeld: ANP, Youtube