Drama op Times Square kost 18-jarig meisje het leven

Ook haar vijf jaar jongere zusje ontkwam niet aan de automobilist

Lees ook

De paniek sloeg gisteren hard toe in het drukke New York, toen een auto met hoge snelheid op Times Square af kwam rijden. De verdachte, waarvan inmiddels bekend is dat hij een 26-jarige veteraan uit de marine is, wist met zijn actie meerdere slachtoffers te maken, waarvan er één is overleden: een 18-jarige vrouw uit Michigan.

Citytrip

De beelden van het drama laten zien wat voor angstige momenten de mensen hebben gehad, die op dat moment op de kruising van 45th Street en 7th Avenue waren. De man bracht door zijn actie meerdere mensen in gevaar, waarvan er 22 gewond zijn geraakt. De 18-jarige vrouw, die met haar familie op citytrip was, overleefde het ongeluk niet. Ook haar 13-jarige zusje raakte gewond en ligt in het ziekenhuis.

Bekende

De verdachte is overigens geen onbekende van de politie. De man werd al twee keer opgepakt voor rijden onder invloed, maar zou ook psychisch niet helemaal in orde zijn. Volgens politiebronnen was de actie tevens een zelfmoordpoging. De man zou hebben geroepen dat hij doodgeschoten wilde worden door politiemannen, aldus The New York Post.

Lees ook: De waarheid achter veelbesproken foto van de aanslag in Londen

Bron: Lindanieuws, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook