Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

#GraziaHealthChallenge: HIGH STUDIOS met Emma - Het einde in zicht

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge

#GraziaHealthChallenge: HIGH STUDIOS met Emma - Het einde in zicht

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de laatste loodjes.

Grazia's Emma doet HIGH45, een high intensity boutique studio in Amsterdam gebaseerd op 45 minuten High Intensity Interval trainingen.

"Word ik dan toch echt een fitgirl?"

De May Challenge bij HIGH STUDIOS (HIGH 45 heet voortaan HIGH STUDIOS) gaat lekker! Binnen drie weken zat ik aan mijn vijftien lessen, maar we gaan natuurlijk door tot het einde. Door de May challenge ben ik nu vijf keer per week aan het sporten in plaats van vier en mijn brein denkt er soms aan om voor een zesde keer te gaan. Whaaa, dit loopt uit de hand. Word ik dan toch echt een fitgirl ;)?

Ondanks dat de trainingen bij HIGH STUDIOS dezelfde structuur hebben, zijn ze afwisselend. Iedere les zijn er weer andere oefeningen en challenges. En vooraf kan ik niet bedenken wat we nu weer gaan doen. Dat ‘verrassingselement’ werkt voor mij. Ik volg veel lessen bij trainer Adam omdat de timing mij vaak goed uitkomt, maar ook omdat hij fijne full body lessen geeft. Van die lessen waarbij ik mezelf soms afvraag of ik het einde van de les nog wel kan lopen, maar waar ik ook in merk dat ik conditioneel fitter ben en de oefeningen kan doen met zwaardere dumbells. Progression! Een ding weet ik zeker: na de challenge blijf ik zeker nog trainen bij HIGH STUDIOS want ik vind het veel te leuk en verslavend om te stoppen.

Qua eten heb ik de laatste weken wat meer zoete cravings. Ik vergrijp me niet aan de echte killers zoals taart of chips, maar eet soms wel een paar dadels of wat extra pure chocolade. Ik merk dat ik minder strikt ben met de hoeveelheden. Overall nog steeds keurig binnen het calorieën aantal, maar ik merk dat ik het soms iets zwaarder heb om dingen te laten staan. De keerzijde is dat als ik mezelf iets extra’s gun, ik soms een dikkie-gevoel krijg. Zo’n gevoel dat als je net die ene dadel eet dat ik meteen een kilo zwaarder zal wegen tijdens het weegmoment. Zit natuurlijk tussen mijn oren, maar ik merk dat ik die dingen toch wat meer moet loslaten, want er zijn al veel kilo’s en centimeters vanaf en het moet wel een beetje leuk blijven.

Ik merk dat ik het leuk vind om nieuwe recepten te proberen en op te zoeken. Ik struin dan ook menig foodblog en website af, op zoek naar gezonde recepten met weinig koolhydraten (dus al je nog tips hebt, laat het me dan weten). Op dit moment ben ik fan van pompoen (groente lasagne met pompoen, pompoen curry, pompoen salade, you name it) en als ik echt lekker wil eten kies ik op mijn koolhydraten-dag voor de bloemkool pizzabodem van Magioni die ik beleg met tomatenpuree, kruiden en groenten. Man dat is genieten! Oke eerlijk is eerlijk, met een dikke laag gesmolten kaas is hij nog lekkerder, maar hij voldoet prima!

Terwijl ik dit tik knabbel ik ‘lekker’ aan een stuk komkommer terwijl mijn collega’s (die niet meedoen aan de #graziahealthchallenge) een stuk Red Velvet taart wegkauwen. Eyes on the price want de challenge is bijna afgelopen. De uiteindelijke resultaten plus de before & after foto’s kun je later in Grazia lezen en zien.

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.