Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Onthuld: Dit is het grote verschil tussen bodylotion en after sun

Het word je elke keer verteld, maar is zeker niet onbelangrijk: wanneer de zon schijnt is het van belang je goed in te smeren.

Onthuld: Dit is het grote verschil tussen bodylotion en after sun

Het word je elke keer verteld, maar is zeker niet onbelangrijk: wanneer de zon schijnt is het van belang je goed in te smeren. Vaak gebruiken we na een dagje strand of terrassen ook trouw de after sun lotion, maar wat is eigenlijk het verschil met een normale bodylotion? Happy in Shape zocht het uit.

Insmeren

Omdat je huid in de zomermaanden flink wat te verduren krijgt met al die zon, is de huid vaak een stuk droger dan normaal. Van belang is dan ook dat je jezelf elke dag insmeert met een goede crème, waarbij er vaak naar de after sun lotion wordt gegrepen.

Verschil

Toch is een gewone bodylotion ook een prima keuze. Zo lang het verzorgingsproduct maar van goede kwaliteit is en niet vol ongezonde en omstreden stoffen zit. Wel geeft een after sun lotion vaak een verkoelend effect, waardoor het net wat frisser aanvoelt dan een normale lotion.

Daarnaast is het van belang veel water te drinken, zodat je goed gehydrateerd blijft en je minder snel vervelt. Kan je dat bruine kleurtje ook langer behouden!

Bron: Mens en Gezondheid, Happy in Shape Beeld: iStock