Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waarom mensen massaal een bij laten tatoeëren

Er stond zo'n wachtrij dat er zelfs water en ijs werd uitgedeeld vanwege de hitte.

Waarom mensen massaal een bij laten tatoeëren

Het loopt momenteel storm bij de tattooshops in Manchester. Mensen laten namelijk massaal een bijtje vereeuwigen op hun lichaam om de slachtoffers van de zelfmoordaanslag na het concert van Ariana Grande te herdenken.

Bij

Alchemy Tattoo Studio plaatste afgelopen maandagavond als eerste de oproep om een tattoo van een bij te laten zetten en zo de slachtoffers van de aanslag te eren. Deze staat symbool voor Manchester in de Industriële Revolutie. In die tijd stond de stad namelijk vol met textielfabrieken, die beschreven werden als ‘bijenkorven vol activiteit’. De werknemers werden vergeleken met bijen.

Gul

De tatoeëerders vroegen 22 pond als donatie – 1 pond voor ieder slachtoffer. Echter waren de klanten heel gul. De eerste persoon die de bij liet zetten, gaf 60 pond en de tweede zelfs 100 pond. De opbrengst van de tattoos zal volledig naar de slachtoffers en hun families gaan via het Manchester Arena Victim’s Fund.

Honderden mensen

Sindsdien loopt het storm bij de tattooshop. Gisteren hebben honderden mensen in de extreme hitte gewacht om een tattoo te kunnen zetten. Winkels en bars aan de overkant van de straat zorgden voor verkoeling door drank en ijs uit te delen. "Er zijn al mensen langsgekomen voor een tatoeage die in de arena waren die avond", zegt James Davis van Alchemy Tattoo Studio. "Ze zeggen dat dit hen deugd doet."

Lees ook: Drummer van Ariana Grande over de aanslag

Bron: CNN, Beeld: Instagram, Istock