Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

#GraziaHealthChallenge: Krachttraining met Sanne - Het einde in zicht

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge

#GraziaHealthChallenge: Krachttraining met Sanne - Het einde in zicht

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de laatste loodjes.

Grazia's Sanne traint zich strak door krachttraining te doen met Ruhne Seekles van Sport Natural.

"Mijn vetpercentage wordt steeds lager"

Het einde is echt in zicht… Nog maar één week te gaan en dan zitten de acht weken Grazia Health Challlenge erop. Aan de ene kant vind ik het heerlijk dat ik dan weer mag eten wat ik wil, maar aan de andere kant bevalt deze challenge me prima. Het sporten gaat nog steeds super goed. Ik ben elke week vier keer in de sportschool te vinden (twee keer met personal trainer Ruhne en twee keer zelf) en vind het nog leuk ook.

Ik zie mijn lichaam steeds strakker worden en ik krijg steeds vaker complimentjes van mensen die zien dat ik ben afgevallen. JEEJ! Ik word nu ook wekelijks gewogen en mijn vetpercentage wordt steeds lager. Vorige week was mijn vetpercentage in één week tijd 1,9% omlaag! 1,9%!!!!!! Je begrijpt: ik was door het dolle heen! Helaas ging het deze week iets minder goed. Ik zag dat mijn collega Nadine schreef dat ze de laatste loodjes niet het zwaarst vond, ik vind dat dus echt wel. Zoals ik net al zei: het sporten maakt me echt niet uit, maar het eten wordt steeds lastiger. Niet omdat het gezonde eten mijn neus uitkomt, maar omdat het mooie weer me nekt.

Afgelopen week was het 30 graden en dat betekent: BBQ’en! Dat zou natuurlijk gezond kunnen, maar een BBQ zonder vette sauzen is voor mij geen BBQ. Oh en toen was daar ook nog Rollende Keukens. Burgers met truffelmayonaise, bruschetta, saté, quesedilla’s en wijn. Ik kan dat natuurlijk overslaan, maar als vriendinnen gezellig een wijntje drinken en lekker eten bestellen, ben ik de beroerste niet; dan doe ik gewoon mee. Dit heb ik helaas wel geweten. Mijn weging op maandag viel een beetje tegen. Ik was in gewicht wel een klein beetje afgevallen, maar mijn vetpercentage was 0,6% gestegen (het was de truffelmayonaise) en daar baal ik mega erg van. Maar goed, ik heb me de afgelopen weken ontzettend goed aan mijn dieet en sportschema gehouden, dus het kan wel.

Ik heb nog een week om die 0,6% recht te trekken en dan moet ik op de beruchte ‘after-foto’. Uiteraard wil ik jullie heel graag het resultaat laten zien, maar daarvoor moet je nog even wachten op Grazia’s body issue!

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.