Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vader vertelt over busongeluk met Nederlandse scholieren

Heftig nieuw op de vroege ochtend

Vader vertelt over busongeluk met Nederlandse scholieren

Heftig nieuws op de vroege ochtend: in Frankrijk is een vrachtwagen op een bus met Nederlandse scholieren gebotst.

Schoolreis

Een bus met 45 leerlingen van het Stabrecht College uit Geldrop vertrokken vannacht om 01:00 met de bus richting Londen voor een schoolreis.

Op de A16 in Frankrijk tussen Duinkerken en Calais viel naar verluidt een Poolse vrachtwagenchauffeur in slaap achter het stuur, waardoor hij op de rem trapte. De bus knalde vervolgens achterop de vrachtwagen.

Zover nu bekend is zijn er zestien mensen gewond geraakt, waarvan één zwaargewond. De buschauffeur is afgevoerd met een traumahelikopter.

"Mijn zoon is blij dat hij nog leeft"

Een vader van een van de scholieren werd door zijn zoon gebeld. Hij vertelde vanochtend aan NPO Radio 1 wat ze nu weten: "Ze waren om 1.00 uur met de bus uit Geldrop vertrokken voor een dagtrip naar Londen. Ze zouden bij Calais op de trein gaan naar Londen", vertelt hij over de leuke dag die de leerlingen tegemoet gingen.

"Even voor half 5 werden we gebeld dat er een ongeluk was gebeurd. Mijn zoon zei dat hij blij was dat hij nog leeft. Hij is heel erg geschrokken. Hij zat wat meer achterin de bus, hij zei dat hij last had van zijn been en zijn knieën omdat hij bekneld heeft gezeten. Hij zat nog aan de kant van de weg te wachten tot ze zouden worden nagekeken door ambulancepersoneel. We wachten nu af wat er gaat gebeuren. De school zal waarschijnlijk wel een bijeenkomst houden.”