Man gaat zwemmen met nieuwe tattoo, gaat gruwelijk mis

De man besloot vijf dagen na het zetten van zijn tattoo een duik te nemen in de Golf van Mexico, waar hij een dodelijke infectie aan overhield.

Een 31-jarige, vooralsnog onbekende, man kwam eerder dit jaar op tragische wijze om het leven. De man had een nieuwe tattoo laten zetten en zijn tattoo-artist wees hem erop dat hij minimaal twee weken moest wachten voor hij zou gaan zwemmen. Zijn advies ging het ene oor in, en het andere oor weer uit. De man besloot vijf dagen na het zetten van zijn tattoo een duik te nemen in de Golf van Mexico, waar hij een dodelijke infectie aan overhield.

Infectie

Enkele dagen na het zwemmen kreeg de man koorts en ontstond er uitslag rondom zijn tattoo, zo laat The Daily Mail weten. Toen zijn toestand twee dagen later verslechterde, werd hij naar het ziekenhuis gestuurd, waar de artsen zagen dat de plekken op zijn been paarse kleurden. Wat bleek? Zijn tattoo was geïnfecteerd geraakt met een vlees-etende bacterie. Door de drinkgewoonten van de man was zijn lever ook ernstig verzwakt, waardoor hij ook kwetsbaarder was voor infecties als gevolg van een verminderd aantal witte bloedcellen.

Shock

Het onderzoeksrapport wijst uit dat de organen van de man binnen nog geen 24 uur later langzamerhand begonnen te falen. Vervolgens werd hij op life support geplaatst. Hij bleef een paar weken stabiel voordat hij septische shock kreeg en zijn nieren volledig faalden. Septische shock is een ernstige aandoening die het gevolg is van een grootschalige invasie van het bloed met bacteriën. De man overleed twee maanden na zijn opname in het ziekenhuis. Bekijk HIER de foto’s van zijn extreme wond.

Voortaan twee keer nadenken dus, voor je met een tattoo die niet geheeld is, het water inspringt.

Lees ook: 15 Dingen die je alléén weet als je een tatoeage hebt

Bron: Daily Mail, The Sun, Beeld: iStock

Laatste nieuws