Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

K-otic-zangeres Rachel verliest 45 kilo na maagoperatie

“45 kilo verliezen is zo'n feestje, mijn hele lijf voelt 20 jaar jonger. Ik spring en huppel weer.

K-otic-zangeres Rachel verliest 45 kilo na maagoperatie

K-Otics Rachel Kramer beviel drie jaar geleden van haar dochter Saja. De zangeres was niet van haar roze wolk af te slaan, maar over haar gewichtstoename was ze minder blij. Met 95 kilo was ze, naar eigen zeggen, te zwaar voor haar 1.60m.

Turning point

“Ik was voor m'n zwangerschap al zwaarder. Dus ik kan haar [Saja] niet de schuld geven”, vertelt ze aan Shownieuws. “Ik ging na mijn zwangerschap sporten met een personal trainer, maar we kregen met geen man en macht die kilo’s eraf. “ Als Rachel op een gegeven moment een foto van zichzelf terugziet, schrikt ze zich een ongeluk en was de maat vol. Ook de K-Otic-reünie was voor haar een turning point. “Iedereen was lekker slank en fit en ik voelde me echt een reus naast hen”, aldus de zangeres.

Maagverkleining

Op aanraden van goede vriendin Sonja Silva koos ze voor een maagverkleining. Maar er was één probleem: “Het kwam erop neer dat ik te licht was. En ik was gewoon gezond. Er werd heel duidelijk tegen mij gezegd dat ik niet werd geholpen.” Rachel vertrok daarom naar België, waar ze wel werd geholpen. In een paar maanden tijd is ze 45 kilo afgevallen. “45 kilo verliezen is zo'n feestje, mijn hele lijf voelt 20 jaar jonger. Ik spring en huppel weer."

Ze had zichzelf beloofd dat niemand de foto’s ooit te zien zou krijgen, schrijft Rachel op Facebook. “Dit waren wel de foto’s die mij deden beseffen dat het niet zo verder kon!” Rachel vocht haar leven lang tegen de kilo’s. “Van een achtjarig meisje dat 72 kilo woog tot een 14-jarig meisje dat 42 kilo woog.. Heb ik altijd een gevecht gehad met mijn lijf.” De procedure was alles behalve makkelijk. “Je leert opnieuw eten en dat was wel een grote confrontatie. Ook met mezelf.” Maar Rachel zit nu lekkerder in haar vel dan ooit.

Bron: RTL Nieuws, Beeld: