Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mensen met dit opleidingsniveau gaan sneller vreemd

Oei!

Mensen met dit opleidingsniveau gaan sneller vreemd

Of er een link zit tussen het niveau van je opleiding en vreemdgaan? Volgens onderzoek van Victoria Milan wel. De datingwebsite voor mensen met een relatie ontdekte dat hogeropgeleiden sneller geneigd zijn om een scheve schaats te rijden.

Victoria Milan heeft meer dan 5 miljoen actieve leden in hun bestand. Hun profielen werden voor het onderzoek geanalyseerd, met de focus op het opleidingsniveau. Wat bleek? De leden die afgestudeerd waren aan een hogeschool zouden het snelst vreemdgaan. Zo zou meer dan 36,87 procent van de vrouwen en 25,23 procent van de mannen een affaire hebben (gehad). Van de mannen die een master hadden afgerond ging zo’n 16,75 procent vreemd tegenover 14,45 procent van de vrouwelijke master gediplomeerden.

De meest betrouwbare vrouwen zijn degenen met een doctoraatsprogramma, met een percentage van 1,40 procent. Vrouwen met een technische opleiding zouden de op een na betrouwbaarste zijn (3,44 procent). Wat mannen betreft: de meest trouwe mannen waren degenen die de middelbare school niet hadden afgemaakt (2,3 procent), gevolgd door de mannen met een doctoraatsdiploma (3,12 procent).

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock