Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Koppel maakt huwelijkscadeau na 9 jaar pas open

En dit zat erin

Koppel maakt huwelijkscadeau na 9 jaar pas open

Kathy en Brandon uit Michigan gaven elkaar in 2007 het jawoord. Van hun groottante kregen ze een bijzonder cadeau: een grote witte doos met een briefje waarop stond dat ze hem pas na hun eerste ruzie mochten openen. Negen jaar later was het zover.

Bijzonder

Kathy deelde haar bijzondere verhaal op een Facebookpagina: "Er waren natuurlijk heel wat meningsverschillen, ruzies en slaande deuren de afgelopen negen jaar", begint ze. "Er waren zelfs een paar momenten dat we het wilden opgeven. Maar we openden de doos niet."

Nu is het natuurlijk niet zo dat ze negen jaar lang geen ruzie hebben gehad, want die hadden ze wel. Maar de doos bleef onaangeraakt. "We hadden al die jaren het gevoel dat als we de doos zouden openen, het een mislukking zou zijn voor onze relatie", schrijft ze. "Dat we niet hadden wat nodig was om ons huwelijk te laten slagen. We waren te koppig en te vastberaden om de doos te openen. Elke keer als we een meningsverschil of ruzie hadden, gaf de doos ons de kracht om er samen uit te komen. We dachten elke keer: is dit echt hét moment om hem te openen? Is dit onze ergste ruzie? Wat als er nog een ergere komt en we hebben de doos niet meer?"

Het moment

Een paar maanden geleden kwamen ze de doos weer tegen. Hoewel ze op dat moment geen ruzie hadden, besloten ze dat het tijd was om eindelijk te kijken wat erin zat. In de doos zaten twee briefjes, geld, wijnglazen en badproducten. Op het briefje van Kathy stond dat ze pizza moest kopen en het bad vol moest laten lopen. Op het briefje van Brandon stond dat hij bloemen en een fles wijn moest kopen.

Hoewel het een origineel cadeau was, is voor Kathy en Brandon de symbolische waarde veel belangrijker. "Negen jaar lang stond de doos hoog op een plank. Terwijl hij daar stof stond te vangen, leerde mijn groottante ons wat tolerantie, begrip, compromissen maken en geduld is. Door de doos te openen beseften we dat de hulpmiddelen voor een sterk en gezond huwelijk eigenlijk nooit in de doos zaten, maar in onszelf." Mooi!

Bron: HLN, Beeld: iStock