Dylan Minnette aka Clay Jensen vertelt hoe 13 Reasons Why verder gaat

Toch zaten veel fans nog met enkele vraagtekens na de laatste aflevering. Tot nu…

Lees ook

13 Reasons Why is misschien wel dé Netflix-release van het jaar. Het heftige verhaal van Hannah Baker en de tapes met de redenen achter haar zelfmoord, maakte grote indruk. Waarschijnlijk heb je de dertien afleveringen allemaal binnen no time gekeken en wacht je met smart op het tweede seizoen, maar hoe zou die verder gaan?

Zelfmoord

In aflevering 12 zie je namelijk dat er met spoed iemand naar het ziekenhuis wordt gebracht door een zelfmoordpoging, maar bleef het lange tijd onbekend wie die persoon daadwerkelijk was. Uiteindelijk zou Alex Standall diegene zijn die zichzelf van het leven probeerde te beroven, al lag dit er in zo’n serie als 13 Reasons Why wel iets te dik bovenop. Veel fans van de serie vermoedden dan ook dat niet Alex diegene was die zichzelf wilde vermoorden, maar de ietwat creepy stalker Tyler. De tiener werd naast dat hij de hele show gepest werd, ook gespot met een verzameling aan pistolen. Toch blijkt hij het niet te zijn en wel om deze reden.

Zo had Alex erg veel druk van zijn strenge vader, voelde hij zich erg schuldig over wat er was gebeurd met Hannah en was er die ene scène in het zwembad. Maar wat fans volgens BuzzFeed waarschijnlijk niet is opgevallen, is dat hij één specifiek iets deed voordat hij zichzelf probeerde neer te schieten. Hij was namelijk bezig met het opruimen van zijn kamer, net als Hannah deed voordat zij zichzelf van het leven beroofde.

Tapes

En hoe zit het met die tapes? Dylan Minnette aka Clay Jensen licht alvast een tipje van de sluier op aan The Hollywood Reporter. Volgens Minette zullen we Hannah, met uitzondering van de flashbacks, niet meer terug zien. Hannah stond in het eerste seizoen centraal, niet heel gek dus dat zij het verhaal vertelde. Volgens producer Tom McCarthy zullen dit in het nieuwe seizoen meer dan twee mensen zijn. “Er zijn 12 jongeren die een heel andere versie hebben van de gebeurtenissen, die we nog niet hebben gehoord.” Ook vertelt Dylan dat de tapes verleden tijd zijn. “Ik hoef gelukkig geen koptelefoon meer op en niet meer naar een walkman te luisteren!” Wanneer seizoen twee uitkomt, is vooralsnog niet bekend.

Lees ook: Deze titels verdwijnen van Netflix of zijn al weg

Laatste nieuws

Zie ook