Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Schokkende wending in sekstape-schandaal Patricia Paay

De sekstape van Patricia Paay haalde eerder dit jaar de headlines.

Schokkende wending in sekstape-schandaal Patricia Paay

De sekstape van Patricia Paay haalde eerder dit jaar de headlines. De 70-jarige diva was er kapot van, dat ze zo de geschiedenis in zou gaan. Zo vertelde ze destijds aan Eva Jinek: ''Je moet je voorstellen, dat ik al vijftig jaar op televisie ben, maar dat is nu in één klap weg. Zo ga ik dus de geschiedenis in. Ik moest denken aan kleine meisjes die zich om zoiets van kant maken. Ik heb ook gedacht 'kan ik dood?' Dit is zo erg." Boze tongen beweren echter dat het Patricia zélf was, die de beruchte sekstapes heeft verspreid…

Seksgenootschap

Volgens welingelichte bronnen van weekblad Story zou Patricia lid zijn van een seksgenootschap. Zij en andere leden van deze groep zouden vaker pikante beelden met elkaar delen. En hiermee zou ze dus zelf haar video’s openbaar hebben gemaakt. “Patricia was onderdeel van een besloten seksgenootschap. Daarin werd ze min of meer als de spil beschouwd. Ze is toch een soort trofee, waarover je onder vrienden kunt opscheppen”, begint de bron aan Story. “De groep bestond destijds uit zo’n tachtig swingers; mannen en vrouwen die binnen die groep aan partnerruil doen.” Toch houdt Patricia voet bij stuk en ontkent ze het verspreiden van de video.

“Al die mensen waar ze het allemaal over hebben, die ken ik niet”, aldus de blondine. “Ik weet niet waar ze het over hebben, het is zo’n groot verzinsel. Daar lusten de honden geen brood van”, vertelt ze aangeslagen aan Shownieuws. Over de beruchte tape heeft ze het volgende te zeggen: “Dat had ik beter niet kunnen doen. Dat is misschien dom als je dat wel doet. Maar ik dacht gewoon: ik ben toch net zo als een ander? Ik wilde dat ook wel eens doen en dat is het enige”, besluit ze.

Christina Curry

Volgens Patricia’s dochter Christina Curry (26) wordt haar moeder uiteindelijk “alleen maar beter" van haar sekstape. "Vaak komt er uit een slechte situatie toch iets moois voort", zei Christina tegen AD. "Mijn moeder heeft het proces omgekeerd en gezegd: ik wil jonge mensen helpen en de verspreiders moeten harder gestraft worden." Het opduiken van de pikante beelden van haar moeder deed ook Christina veel pijn. "Maar je ziet ook dat ik verder ga met mijn leven", vertelde ze over de documentaire Christina Curry - In Real Life, waarin ze onder meer ingaat op de pikante beelden van haar moeder. "Ze blijft je familie en niemand heeft het recht om mijn moeder te beoordelen, behalve ik. Wie denken ze wel dat ze zijn? Iedereen doet rare dingen. Tegenwoordig moet iedereen opletten wat er over je wordt verspreid via internet."

Volgens Christina is dat de duistere kant van social media. "En die kan je leven écht verpesten. Het is dat mijn moeder een vrouw op leeftijd is die niet zegt dat ze zichzelf van kant gaat maken. Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die met die gedachten rondlopen als hen zoiets overkomt. Iedereen heeft je gezien."

Bron: AD, Story, Shownieuws Beeld: ANP