Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Amsterdam in de ban van vreemde zwarte cirkel in de lucht

Is het een ufo?

Amsterdam in de ban van vreemde zwarte cirkel in de lucht

Gisteravond werd het internet gek om een vreemde zwarte cirkel die nabij Amsterdam in de lucht hing. In de Facebookgroep Amsterdam Durft Te Vragen werd - naast dat er een foto van werd geplaatst - de vraag gesteld wat het zou kunnen zijn. Meteen daarna werd de Facebookpost overspoeld met mogelijke antwoorden. Maar wat was het nu precies?

Rookwolk

"Ufo", "Frisbee" en "Drone" werden meteen geroepen, maar ook: "Een bericht van de indianen?", "Het is mijn halo ik ben hem kwijt maar alsnog een engel" en "Heb je nou een foto gemaakt van een elastiekje dat je wegschiet?"

Het meest kwam het antwoord "Een rookwolk" voorbij. Vorig jaar oktober werd er namelijk een soortgelijke cirkel gespot in Amsterdam, boven IJburg. Het KNMI wist toentertijd niet precies wat het was, al leek het erop dat er een rookwolk in de lucht hing: een cirkel gevormd door rookuitstoot, ook wel een 'vortex rookwolkje' genoemd.

Een gebruiker denkt te weten waar het rookwolkje vandaan komt: "Dat is de openluchttheater-voorstelling Vis à Vis. Die maken daar gebruik van." Zou het, of is het dit keer toch echt een ufo?

Lees ook: Klant doet vreemde ontdekking in zak sla van Albert Heijn

Beeld: iStock