Nooo! Coca Cola Zero verdwijnt van de markt

Slecht nieuws!

Nooo! Ook al weten we dat frisdrank niet heel veel goeds doet voor ons lichaam, zijn we er stiekem allemaal een beetje verslaafd aan. Voor de addicts onder ons: slecht nieuws: Coca Cola Zero verdwijnt van de markt.

Sweet goodbye

Na 11(!) jaar verdwijnt Coca Cola Zero van de markt. Het merk heeft besloten Zero in te ruilen voor een nieuw concept: Coca Cola No Sugar. Of er dan ook echt verschil is tussen de twee frisdranken 'zonder suiker'? Ja, volgens het frisdrankenmerk is er dus wel degelijk een verschil. Zo zou er een compleet ander recept gebruikt worden voor de nieuwste variant. Het zou precies hetzelfde moeten smaken als de normale Coca Cola. In plaats van suiker, worden er zoetstoffen toegevoegd.

Update

Coca Cola heeft gereageerd op het nieuws: Geen zorgen… Coca-Cola zero sugar zal niét verdwijnen in ons land en zal niet worden vervangen door “Coca-Cola No Sugar”. Er is wat ophef ontstaan naar aanleiding van het nieuws dat Australië en Nieuw-Zeeland met een nieuwe variant van het populaire drankje zouden komen.

Coca-Cola zero sugar, in sommige markten genaamd Coca-Cola No Sugar, is een nieuw recept dat wereldwijd wordt geïntroduceerd. De smaak ligt nog dichter bij die van de klassieke Coca-Cola, maar dan zonder suiker en zonder calorieën. In Nederland waren wij in september 2016 één van de eerste markten die het nieuwe recept van Coca-Cola zero sugar introduceerden, en dit is goed ontvangen. Het nieuwe recept wordt gefaseerd in verschillende landen uitgerold. De lokale markten zijn daarbij vrij in het maken van kleine aanpassingen in de naam en het etiket. In Australië en Nieuw-Zeeland is gekozen voor de naam Coca-Cola No Sugar. Hetzelfde recept dus als onze Coca-Cola zero sugar, maar een iets andere naam.

Pfiewww, is dat even goed nieuws!

Lees ook: Het enige verschil tussen Coca Cola en Pepsi

Bron: Girlfriend Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws