Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Het eetdagboek van GTST-actrice Moïse Trustfull

Wat vindt de voedingsdeskundige ervan?

Het eetdagboek van GTST-actrice Moïse Trustfull

Moïse Trustfull is (21) timmert hard aan de weg als actrice. Ze speelt Celia van Dam in GTST en heeft daarnaast haar eigen sieradenlijn.

LENGTE: 1.65 M

GEWICHT: 52 KG

KLEDINGMAAT: 34/36

MAANDAG

Ik ontbijt met twee zuurdesembroodjes met truffel-eisalade en zalmsalade en ik drink er kokoswater bij. Daarna werk ik aan Bymoise.nl, waarop ik sieraden verkoop. Ik heb keelpijn en morgen een auditie dus ik drink de hele dag verse gemberthee met honing. Mijn lunch is snel, met twee gekookte eieren. 's Avonds ga ik uit eten met vrienden. Ik ga voor een trio van vis, de tonijnbiefstuk en patat.

DINSDAG

Ik ontbijt weer met zuurdesembroodjes met truffel-eisalade. Mijn lunch is een smoothie met ananas, mango, kokoswater, kokossnippers, kukruma, banaan en gember. Daarna door naar een auditie. Thuis een handje walnoten en ik kook een 'linzenprutje' met ui, knoflook, tomaat, champignons en courgette. 's Avonds eet ik met een vriendin chocoladetaart en drink ik een glas rode wijn om de eerste avond in mijn nieuwe huis te vieren. Ik drink de rest van de dag - net als altijd - veel thee en water.

WOENSDAG

Ik ontbijt bij Le Pain Quotidien en bestel zalm-avocadorilette en een bio ei, mijn lievelings! 's Middags lunch ik met zelfgemaakte groentensoep met uit, tomaat, knoflook, champignons en broccoli. 's Avonds komen twee vriendinnen eten. Ik ben dol op koken en maak voor hen zalm uit de oven met Chinese groente en een quinoasalade met feta en avocado.

DONDERDAG

Ik ontbijt met twee broodjes geiten-kaas, avocado en een gekookte ei. Mijn lunch is een restje quinoa-salade van gisteren. 's Avonds ga ik een uur bootcampen. Ik eet daarna pas. Samen met wat vrienden bestel ik sushi. Als toetje neem ik een stukje chocoladetaart en een schaaltje fruit.

VRIJDAG

Ik ontbijt met zuurdesembroodjes met geitenkaas en avocado. Ik drink de hele dag door chaithee met kaneel en honing, want ik voel me ziekjes, maar moet vandaag ook draaien. Gelukkig heb ik een leftover-lunch bij me: macaroni van mijn moeder, de lekkerste. Sinds ik op mezelf woon, komt ze af en toe wat restjes langs brengen. Tussendoor snack ik paprika's en wortels. 's Avonds eet ik alleen: een maaltijdsalade met gegrilde groente en feta.

ZATERDAG

Ik ontbij met een smoothie van banaan, spinazie, ananas en kurkuma. Daarna ga ik naar de markt voor vers fruit en groenten voor de hele week. Ik lunch met een lekker sapje en mijn guilty pleasure: een broode garnalenkroket. 's Avonds komt mijn beste vriend eten: ik maak bladerdeegtaart met gegrilde groent, tonijn en Italiaanse kruiden. Tijdens het kijken van een film snoep ik nog een handje chocoladerozijnen.

ZONDAG

Ik ga naar het huis van mijn ouders om daar nog wat spullen op te halen. Ik heb nog niet ontbeten, en als ik binnenkom, ruikt het huis naar mijn moeders zelfgemaakte amandel-kokospannenkoeken. Ik eet er een paar met banaan en agavesiroop. 's Middags lunch ik thuis met twee geroosterde broodjes avocado en zalm. Daarna heb ik een shoot. 's Avonds weer uit eten met vrienden: tonijnbiefstuk it is! O, ja en patat. #sorrynotsorry.

Hoe gezond eet zij?

Voedingsdeskundige Ralph Moorman (ralphmoorman.com): "Een mooi schema van Moïse met leuke variatie aan producten. Wat me wel opvalt, is dat er af en toe wat karige maaltijden tussen zitten, zoals een smoothie of een salade met alleen groenten en wat feta. Bij veel mensen leidt dit tot compensatiegedrag, waardoor ze uiteindelijk gemiddeld slechter eten. In dat geval is het beter om een vullende maaltijd te kiezen. Meer van het goede eten zorgt er dan voor dat je minder van het slechte eet. In deze week zie ik de compensatie niet en blijft het gemiddelde goed. Lekker doorgaan zo!

Reactie Moïse: "Soms ben ik zo druk dat ik vergeet te eten of in de haasts iets klein pak. Ik zal proberen wat vaker de tijd te nemen om te eten."