Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Draag deze kleding niet als je sneller door securty check wil komen

Dan wil je natuurlijk dat alles smooth verloopt van het inpakken tot de aankomst op je zonnige bestemming.

Draag deze kleding niet als je sneller door securty check wil komen

Heb je binnenkort een vakantie op de planning staan? Dan wil je natuurlijk dat alles smooth verloopt van het inpakken tot de aankomst op je zonnige bestemming. Goede voorbereiding is dus vereist, zo ook om bijvoorbeeld vlekkeloos door de security check te komen. Kimberley Pruitt, voormalig douanier op Los Angeles International Airport, vertelt aan Who What Wear welke verrassende items voor een probleem kunnen zorgen tijdens de security check.

1. Een maxi-rok of maxi-jurk

"Als je gefouilleerd wordt en je hebt een maxi-jurk aan of -rok is de kans heel groot dat er extra gecontroleerd wordt wat er onder je rok of jurk zit."

2. Schuifspeldjes

"Heb je last van een bad hair day? Tem je lokken dan ná de security check of kies voor een invisibobble. Laat die schuifspeldjes liever links liggen, want de kans dat de metaaldetector afgaat, is heel groot."

3. Legerbroeken

"Praktische cargopants zijn niet zo praktisch als je zou denken. Alle verschillende zakken zorgen er gegarandeerd voor dat het alarm afgaat. Als gevraagd wordt om je zakken te legen, is de kans heel groot dat er in één van je 20 zakken nog een aansteker of sleutels in zit."

4. Grote metalen armbanden en kettingen

"There’s a time and a place voor geweldige arm candy. Maar er is één boosdoener in het bijzonder; namelijk de Cartier Love bracelet. Deze armbanden kunnen namelijk alleen van de pols gehaald worden met een schroevendraaier. Dus dat kan nog wel een dingetje worden…"

Lees ook:Voor deze koffer staan duizenden mensen op een wachtlijstBron: WhoWhatWear, Beeld: iStock