Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Real life: 'Ik leefde op een kiwi en een bakje yoghurt per dag'

"Toen kreeg ik een idee..."

Real life: 'Ik leefde op een kiwi en een bakje yoghurt per dag'

Zo’n 150 jongeren in Breda gebruiken speed als dieetdrug, blijkt uit onderzoek van verslavingsinstelling Novadic-Kentron. Robin (25) deed dat ook. Wij geven je alvast een sneak peek, in de nieuwe Grazia lees je het hele verhaal.

Dieet

"Voor de buitenwereld was ik altijd het brave, goed presterende, frisse hockeymeisje. Ik ben altijd een gezond buitenkind geweest dat veel aan sport deed en normaal at. Mijn probleem begon in het laatste jaar van de middelbare school, toen ik besloot dat ik slanker wilde worden voor ik begon aan mijn eerste studiejaar. Ik zette mezelf op een dieet van duizend calorieën per dag. In mijn agenda hield ik alles bij wat ik at, en hoeveel ik afviel. Al snel wierp mijn zelfbedachte dieet vruchten af: ik zag er goed uit en mijn zelfvertrouwen steeg naarmate de weegschaal minder aangaf. Maar toen ik daadwerkelijk begon te studeren, liep het uit de hand."

Vadsige lichaam

"Terwijl mensen om me heen opmerkingen begonnen te maken over dat ik niet meer gewicht moest verliezen, stoorde ik mezelf nog aan de rolletjes die ik had op mijn buik wanneer ik ging zitten. Door mijn drukke studieschema in combinatie met de bijkomende borrels en feestjes, lukte het me echter niet om vast te blijven houden aan mijn duizendcalorieëndieet. Binnen de kortste keren begon ik weer aan te komen. Walgend van mijn, in mijn ogen, vadsige lichaam stond ik voor de spiegel. Mijn vetrolletjes vastklemmend tussen mijn vingers. Het liefst had ik ze er eigenhandig afgetrokken. Hier moest echt iets aan gebeuren, dacht ik. Maar wat? Niet lang daarna was ik even lekker aan het klagen tegen een van mijn huisgenootjes."

Ritalin

"'Mijn vriend heeft ADHD', antwoordde ze. Ik vroeg me af wat dat ermee te maken had. ‘Daarvoor slikt hij Ritalin, en dat werkt eetlustremmend. Nou, daarom slik ik het dus ook. Wil je het ook eens proberen?’ vroeg ze er direct achteraan. Nu had ik wel eens GHB genomen op een feestje, dus ik begon niet direct te steigeren van het idee. Ik was eigenlijk wel benieuwd naar hoe zoiets werkt. Ik moet zeggen dat het gebruik aanvankelijk goed beviel. Ik viel zoals voorspeld niet alleen af, maar de Ritalin hielp me ook om me beter te concentreren tijdens mijn studie. Ik had eigenlijk helemaal geen zin meer om ermee te stoppen, maar de keuze werd al snel voor me gemaakt. Esmee had niets meer over dat ze me kon geven."

Speed

"Ik baalde als een stekker. En ik kreeg zelfs last van ontwenningsverschijnselen, zoals trillen en concentratieproblemen. Maar het allerergste vond ik de verscheurende honger die ineens de kop opstak. Ik kreeg last van vreetbuien. Toen kreeg ik een idee: tijdens het uitgaan had ik wat gasten leren kennen waar ik wel eens een pilletje bij scoorde. Zij zouden me misschien ook wel aan speed kunnen helpen..."

De rest van het verhaal lees je in de nieuwe Grazia of HIER voor €0,49 via Blendle.