Haartips voor warme dagen

Hier word je blij van!

Lees ook

In deze hitte heb je het liefst je haar niet de hele dag los hangen. Alleen die plukken al die tegen je nek aan plakken door het zweet… No thanks! Met deze tips komen jij en je haar de warme dagen prima door.

What to do?

1. Was je haar 's avonds in plaats van 's ochtends. Het beste is om met droog haar de deur uit te gaan. Een klein beetje vocht kan er namelijk al voor zorgen dat het gaat pluizen met deze hitte. Voordeel: je kunt langer blijven liggen 's ochtends.

2. Gebruik salt spray voor meer volume. Heb je last van haar dat plakt tegen je hoofdhuid, waardoor het er futloos uit gaat zien? Gebruik dan een salt spray. Het wordt ook wel de spray genoemd waarmee je een beach effect creëert.

3. Smeer je haar voor het slapen in met kokosolie. Smeer je haar twee keer per week in met kokosolie. Spoel het de dag erna goed uit, zodat de vettigheid verdwijnt. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je haar niet pluist, maar ook dat je haar meer glanst én sneller groeit. Note: zorg er dus wel voor dat je haar goed droog is voor je de deur uitgaat!

4. Zorg dat je altijd droogshampoo bij je hebt. Droogshampoo is the key to success. Wat haar betreft dan. Het werkt goed tegen vet haar en het zorgt voor meer volume. Let er wel op dat je de shampoo niet te dicht op je hoofdhuid sprayt, dat zorgt namelijk voor grijze vlekken in je kapsel.

5. Vermijd het gebruik van een föhn. Je haar komt in de zomer al vocht tekort, wanneer je dan ook nog eens een föhn gebruikt, beschadig je je haar nog sneller. Wil je je haar toch stylen? Gebruik dan haarrollers voor beachy waves.

6. Draag een losse knot. Helemaal met dit weer wil je je haar echt niet de hele dag los dragen. Door een losse knot te dragen, breek je je haar minder snel af met dit weer én hangt het niet in je gezicht.

Lees ook: Make-up tips voor warme dagen

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook