Ouders van overleden Tim na ‘choking challenge’ bij Jinek

Hij verstapte zich tijdens de challenge en overleed

Lees ook

De ouders van de overleden Tim Reynders vertelden gisteren over zijn dood en de 'choking challenge' bij Jinek. Vorige maand kwam de 16-jarige Tim om het leven toen de choking challenge misging. Een extreem spel waarbij je je zuurstof bewust afknijpt, tot je in een roes raakt. Tim deed dit met het koord van een badjas. Toen hij zicht verstapte, ging het mis en overleed de jongen.

Ik zag hem al 'staan'

De avond dat het gebeurde waren ouders Anita en Geert naar een theatervoorstelling geweest. Bij terugkomst ging eerst Geert naar boven. "Door de traptreden zag ik hem ‘staan’ en ik dacht: wat staat hij daar raar. Toen ik doorliep, zag ik het licht van zijn telefoon. Een fractie van een seconde dacht ik nog: wat een flauwe, lugubere grap. Toen zette ik nog twee treden en zag dat hij helemaal niet stond, maar hing.”

Zelfmoord?

In eerste instantie leek het om zelfmoord te gaan. Diezelfde avond vertelde de politie dat het niet ging om zelfmoord, maar een ongeluk. De videobeelden op Tims telefoon maakten duidelijk dat het om de challenge ging. Vader Geert kan het zich niet voorstellen dat zijn zoon zich heeft laten beïnvloeden door social media of door vrienden. "Hij liet zich bijna nooit onder druk zetten of beïnvloeden. Hij was erg op zichzelf en had een klein groepje vrienden. Hij was heel gelukkig."

De dappere ouders van Tim hopen, door zo snel na Tims dood al hun verhaal te doen bij Jinek, anderen te kunnen helpen en op tijd te kunnen waarschuwen. “Het is ontzettend moeilijk, maar elke dag, week, maand telt. Hierdoor kunnen anderen hopelijk geholpen worden.”

Je ziet het fragment uit Jinek HIER.

Lees ook: Meer aanhoudingen in zaak Savannah?

Bron: LINDA, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook