Onderzoek: Zoveel kledingstukken neemt een vrouw gemiddeld mee op vakantie

Oh my...

Lees ook

De zomervakantie is aangebroken en de vakanties zijn geboekt, het enige wat nog gedaan moet worden is je koffer inpakken. Vaak is het nogal een gedoe om je aan de hoeveelheid kilo’s te houden, want ja, vrouwen en kleding blijft nou eenmaal een groot probleem…

Kledingsetjes

Het liefst neem je heel je hebben en houden mee, maar vaak zit je vast aan een bepaald gewicht. Het komt regelmatig voor dat het gewicht van je koffer problemen veroorzaakt, zo blijkt uit een onderzoek van het bedrijf CheckandPack. Waar mannen vaak alleen het hoognodige inpakken, nemen vrouwen niet minder dan 63 – en gemiddeld 31 kilo – items mee als ze op vakantie gaan. Dit komt ongeveer neer op twee setjes per dag. Say what?!

Overgewicht

Het zijn vooral de jongere vrouwen die op de luchthaven flink in de weer moeten met dingen overpakken vanuit hun koffer. Ook zorgt de terugweg voornamelijk voor problemen, aangezien kleding en handdoeken dan vaak zwaarder zijn door vocht. Mocht je nou ook een ramp zijn in het juist inpakken van je koffer, bedenk dan dat je echt niet alles nodig zult hebben en je daar ook gewoon dingen kunt kopen. Scheelt je ten eerste veel gedoe bij de incheck-balie en daarnaast is het ook een stuk voordeliger voor je portemonnee.

Lees ook: 10 Emotionele fases van je koffer inpakken

Bron Check and Pack Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook