Moeder doodgevonden Elise Dallemagne twijfelt over doodsoorzaak

De Thaise politie is inmiddels genoodzaakt om de zaak te heropenen.

In april werd voor Michele van Egten een nachtmerrie werkelijkheid, toen bleek dat haar 30-jarige dochter dood werd gevonden in Thailand. De dood van de Belgische vrouw Elise Dallemagne werd destijds afgedaan als zelfmoord, maar volgens haar moeder is dit verhaal allesbehalve waar.

Doodsoorzaak

Elisa was een zelfstandige natuurgeneeskundige, yogalerares én restaurateur van schilderijen, die al ruim twee jaar aan het rondtrekken was door Azië en Nieuw-Zeeland. Ook kwam ze regelmatig terug in Thailand, waar ze uiteindelijk haar laatste adem uitblies. Omdat Elise acht dagen voor haar dood nog vertelde naar huis te komen, is niet iedereen overtuigd van de doodsoorzaak die de Thaise autoriteiten opgaven. Meerdere lokale journalisten zijn onder druk gezet om hier niet over te schrijven en er zouden genoeg dingen zijn die niet helemaal kloppen, waardoor de Thaise politie nu genoodzaakt is om de zaak alsnog te heropenen.

Jungle

Nadat het bungalowcomplex waar Elise verbleef in brand vloog, zocht ze een nieuw onderkomen voor de periode tot ze weer naar huis ging. Ze besloot om naar Tanote Bay te reizen, waardoor ze eerst 2,5 kilometer door de jungle moest. Toen er opeens een varaan steeds heen en weer de jungle introk, besloten locals om achter de varaan aan te gaan. Daar vonden ze het lichaam van de 30-jarige in oude T-shirts en katoenen sjaals en lag er een lege jerrycan naast haar.

Zelfmoord

Volgens Michele, de moeder van Elise, klopt er dan ook niks van het verhaal. Ze is op zoek naar getuigen die haar kunnen helpen om duidelijkheid te krijgen. “De politie zei dat Elise zich verhing in de jungle. Ik weet niet waarom mijn dochter zich van het leven zou beroven. In haar laatste gesprek klonk ze normaal en ik zag geen tekenen van een depressie. Ik zie ook niet waarom ze een transfer naar Bangkok zou hebben geboekt om daarna de jungle in te trekken en zelfmoord te plegen. Ik ben geschokt door wat er gebeurd is. Ik wacht nog altijd op het laatste autopsieverslag. Wij willen meer informatie”, vertelt Michele.

Lees ook: Moeder vindt emotionele brieven van verongelukte dochter

Bron: Lindanieuws.com Beeld: iStock

Laatste nieuws