NS komt met beste functie ooit in Reisplanner-app

Nooit meer strijden voor dat laatste plekje

Lees ook

Wanneer je vaak met de trein reist – en dan vooral in de ochtend – weet je dat het altijd vechten om een plekje is. Vooral op de drukke trajecten moet je uitkijken dat je geen ellebogen in je gezicht krijgt, want zodra de deuren opengaan verandert de trein in een apenkooi. Daar komt nu eindelijk verandering in!

Reisplanner

Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen heeft bevestigd dat er een belangrijke toepassing in de Reisplanner-app wordt gemaakt. Er zal een nieuwe functie worden toegevoegd die ervoor zorgt dat mensen sneller een leeg plekje kunnen vinden. “Als reizigers op het perron op hun app bijvoorbeeld zien dat het derde compartiment lichter is dan andere coupés, dan kunnen ze er vanuit gaan dat daarin minder mensen zitten en dat daar wellicht nog een plek te vinden is.”

Realtime

Met de app zal dus precies te zien zijn waar het op het moment dat jij instapt druk is en waar er eventueel nog plek is. “Straks kunnen we laten zien wáár het druk is in de trein, realtime”, vertelt de woordvoerster. "Omdat het in sommige gevallen weinig nut heeft om een trein te verlengen, zal de nieuwe functie alsnog een wereld van verschil maken” We willen reizigers juist laten zien dat verderop nog wel plek is. Het liefst nog voordat ze instappen”.

Met de app hoopt de NS dan ook een einde te maken aan alle heisa die ontstaat wanneer mensen bezig zijn met een plekje te bemachtigen. De functie zal vanaf volgend jaar ongeveer gebruikt kunnen worden, dus tot die tijd is het nog even dringen bij de deuren. Helaas…

Lees ook: Deze grote fout wordt heel vaak gemaakt met een studenten-ov

Bron: AD Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook