De grootste fout die je met zonnebrandcrème maakt

Wist jij dit?

Lees ook

In Nederland doe je niets liever dan de hele dag bakken onder de zon op het moment dat-ie eindelijk schijnt. En zoals je natuurlijk weet, is het belangrijk om je dan goed in te smeren. Maar wist je ook het volgende over je SPF-factor?

Bescherming

Op vakantie -of in de tuin- wil je heerlijk in de zon vertoeven voor een goede dosis vitamine D én een gezonde zomerse teint. Smeer je je niet goed in, dan eindig je als een rode garnaal. Daarnaast levert het ook niet-zo-charmante rimpels op latere leeftijd op. Naar verluidt beschermt SPF-15 bijna even goed als SPF-50. Maar wat is dan het verschil?

SPF-factor

Dacht je slim te zijn door je in te smeren met SPF-15 in plaats van SPF-50, omdat je het idee hebt dat je dan sneller bruin wordt? Dan heb je het goed mis! Het verschil tussen SPF-15 en SPF-50 is niet zo veel als je denkt. Volgens dermatoloog Susan Mayou beschermt SPF-50 voor 98% tegen zonnestralen en SPF-15 voor 93%. Hoe het komt dat je sneller verbrandt bij een lagere factor komt door het volgende: een SPF-factor staat voor de tijdsduur dat je beschermd bent tegen de zon. Dus als je bij een SPF-50 pas na 4 uur weer hoeft in te smeren, moet je bij SPF-15 vaak na een uur weer een dikke laag cème aanbrengen.

Bron: Byrdie Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook