Tijn van nagellakactie Serious Request overleden

Verschrikkelijk...

Lees ook

Verdrietig nieuws: Tijn is afgelopen nacht op 6-jarige leeftijd overleden aan hersenstamkanker. Nederland leerde de dappere Tijn kennen toen hij de nagellakactie startte voor Serious Request, waar hij uiteindelijk 1 miljoen euro mee ophaalde.

Hersenstamkanker

Tijn leed aan terminale hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld. In december stapte hij, samen met zijn vader, het Glazen Huis binnen, met een wel heel bijzondere actie. Hij bood heel Nederland aan om nagels te lakken voor een donatie. Bekende Nederlanders en politici sloten zich aan bij de actie en lieten hun nagels lakken, samen met duizenden anderen.

Lak Door Tijn

Eind mei begon er weer een nieuwe actie met Tijn: hij kreeg zijn eigen nagellaklijn: 'Lak door Tijn'. Hiermee werd gisteravond uiteindelijk het streefbedrag van 1 miljoen euro gehaald. Dit geld gaat naar Stichting Semmy en is bedoeld om een apparaat te kopen om ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen. De kleine held heeft hiermee duizenden kinderen een toekomst gegeven.

Lees ook: Wie is Tijn, het jongetje achter de Lak-aan-actie?

Bron: NU.nl, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook