De reden waarom vrouwelijke Disneyfiguren altijd blauw dragen

Is jou dit ooit opgevallen?

Lees ook

Je hebt vast weleens gemerkt dat vrouwelijke Disneyfiguren veel met elkaar gemeen hebben, maar is het je ook opgevallen dat ze voornamelijk in een blauwe jurk gehuld worden? Dit is geen toeval.

Associatie

Volgens Leatrice Eiseman, executive director van het Pantone Color Instituut, geeft de kleur blauw een positief gevoel bij de kijkers, wat bij de meeste Disney sprookjes ook de bedoeling is. Daarnaast is de kleur blauw iets betrouwbaars en doet het ons denken aan de hemel. "Blauw is betrouwbaar. Er kunnen wolken voor komen, maar je weet dat het er altijd is", aldus Leatrice.

Vanzelfsprekend

Ook maakt het vrouwen volgens haar krachtiger. Doordat blauw meestal geassocieerd wordt met jongens en roze met meisjes, is het juist niet vanzelfsprekend om de Disneyprinsessen een blauwe jurk te laten dragen. Het is dus vrij logisch dat Disneyvrouwen als Elsa, Jasmine en Assepoester voornamelijk in blauwe outfits worden gestoken, aangezien zij hun leven uiteindelijk in een sprookje zien veranderen, wat in tegenstelling tot hun 'verleden' een stuk positiever is. Weet je dat ook weer!

Lees ook: Drie dingen die uit alle Disney films zijn verbannen

Bron: LOOK Magazine Beeld: Assepoester

Laatste nieuws

Zie ook