Veel Netflix-gebruikers flink in de problemen

Oeps...

Lees ook

Er is niets fijner dan op zondagmiddag een marathon met films en series op Netflix te houden, en wanneer je een account hebt waar je met meerdere personen tegelijkertijd op kan, zijn de meesten van ons niet te beroerd om hun inloggegevens met anderen te delen. Maar dat gaat nu gevolgen hebben.

Controle

Het is natuurlijk allemaal lief en aardig bedoeld, maar erg fijn voor de business van Netflix is het niet. In de Verenigde Staten deelt maar liefst twintig procent van de jongeren hun wachtwoord, waardoor de streamingdienst het nu zwaar te verduren heeft.

De investeerders willen dat het aantal abonnees zichtbaar moet gaan groeien, maar zolang gebruikers hun wachtwoord blijven delen, zal dit niet heel snel gaan gebeuren. Mocht dit over een tijd nog steeds het geval zijn, dan zal Netflix mogelijk het delen van wachtwoorden moeten gaan controleren.

Geld

“Als Netflix van een winstgroei van 30 procent naar 10 procent zakt, zal er absoluut meer gelet gaan worden op het laten liggen van geld”, vertelt analist Justin Patterson. Mocht je op dit moment dus nog je wachtwoord lenen aan familieleden of vrienden, dan is het wellicht verstandig om hier eens goed over na te denken. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je door jouw gulheid in de problemen komt…

Lees ook: Zien: het Netflix-aanbod van juli

Bron: Superguide Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook