Bizarre vondst in vrouw haar oog

Heftig!

Lees ook

Heftig! Artsen deden een wel heel bizarre vondst bij een vrouw in het Solihull Hospital in Engeland. De patiënt had maar liefst 27(!) contactlenzen in haar ogen, waar ze zelf niets vanaf wist.

Bizar!

De 67-jarige patiënt zou geopereerd worden aan haar oog omdat ze last had van staar. Tijdens het eerste onderzoek, voordat ze geopereerd zou worden, deed oogarts in opleiding Rupal Morjaria, de bijzondere vondst.

Volgens de arts zat er een blauwachtig goedje in het oog. Dit bleken uiteindelijk 17 contactlenzen te zijn. Tijdens een tweede onderzoek werden er nog eens 10 lenzen gevonden.

Nog nooit eerder gezien

Ms Morjaria, een oogarts die al meer dan 20 jaar ervaring heeft, vertelde aan Optometry Today dat ze nog nooit zoiets heeft gezien. "Alle contactlenzen zaten aan elkaar vastgeplakt. We waren verrast dat de patiënt niets door heeft gehad. Normaal gesproken zou dit heel veel irritatie in je oog moeten opleveren."

De dame meldde zelf dat ze dacht dat ze last had van droge ogen en dat dit kwam door ouderdom. Ze was daarom dan ook erg geschrokken toen ze hoorde dat ze al maandenlang haar contactlenzen opspaarde op de wel heel bijzondere plek.

Lees ook: Heftig: Vrouw verliest oog door lenzen

Bron: Optometry Today, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook