Shocking: Man poetst 20 jaar lang zijn tanden niet

Heftig!

Lees ook

Twintig jaar lang poetste Jay zijn tanden niet, wat resulteerde in een ware beerput. De 21-jarige vuilnisman moest maar liefst 11 tanden laten trekken om uiteindelijk een nieuw stralend gebit te kunnen krijgen.

Embarrassing Bodies

In het programma Embarrassing Bodies was de Engelse Jay te zien met zijn verrotte tanden. Zo had de jongen nooit leren tanden poetsen, wat er toe leidde dat hij in 20 jaar geen tandenborstel aan had geraakt en nooit zijn tanden poetste. Tja, dan kun je er wel van uitgaan dat er weinig overblijft van je gebit…

Angst

Jay vertelt in het programma dat hij erg bang is voor de tandarts, en dus nooit gaat. In de aflevering zegt de man dat hij gek is op sport en fysio, maar dat het ergens niet goed voelde om daar iets mee te doen. "Het voelt niet goed om te zeggen tegen anderen dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen, terwijl ik dat zelf ook niet doe."

De man moest 11 tanden laten trekken, waar hij – mits hij zich hield aan de afspraak – een stralend nieuw gebit voor terug zou krijgen van de tandarts. Wel moest hij beloven geen zoetigheid en frisdrank meer aan te raken. Daarnaast moest hij beloven zijn tanden beter te verzorgen door te flossen en elke dag zijn tanden te poetsen.

Lees ook: Kun je je tanden het best voor of na het ontbijt poetsen?

Bron: Huffington Post, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook