Het eetdagboek van vlogger Sheling Kamkes

Wat vindt de voedingsdeskundige ervan?

Je kent Sheling Kamkes (24) van haar beautyvlog en YouTube-kanaal Shelingbeauty. Voor Grazia hield de vlogger een eetdagboek bij.

GEWICHT: 47 KILO
LENGTE: 1,58 M
MAAT: XS

MAANDAG
Ik ontbijt met twee bruine sneetjes brood met komkommer en avocado. Ik neem er een kop thee en twee glazen water bij. Ik heb vandaag opnames voor Concentrate. Eigenlijk eet ik nooit warm tussen de middag, maar omdat we hard aan het werk zijn, gaat dat er wel in. Ik kies voor couscous met geroosterde groenten. Tussendoor een cappuccino, een koffie, water en twee mandarijntjes. ’s Avonds neem ik een restje nasi, vier aardbeien en ik drink water en een kop thee.

DINSDAG
Ook vandaag ben ik veel op pad. Ik begin met een glas water en twee boterhammen met komkommer en avocado. Ik lunch met een vriendin: ik neem twee bruine boterhammen met pesto en sla en eentje met hagelslag. Tussendoor drink ik water, koffie en thee. ’s Avonds eet ik een vega burger.

WOENSDAG
Iets wat ik de laatste tijd vaak neem, is een smoothie als ontbijt. Vandaag met banaan, sojayoghurt en sojamelk. Daarna spit ik mijn mail door en neem als lunch twee wilde perziken en een afbakbroodje met rucola, tomaat en plantaardige mayo. Ik probeer te minderen met koffie en vandaag lukt dat goed. Op woensdagavond ga ik altijd sporten en eet ik altijd pasta. Lekker snel en makkelijk. Vandaag spaghetti. Later neem ik nog een stuk ananas.

DONDERDAG
Ik heb trek, dus ik trakteer mezelf op een uitgebreid ontbijt: twee afbakbroodjes met avocado, komkommer, rucola en vega mayo. Ik drink er twee koppen thee bij. Vandaag maak ik een couscousschotel voor een video, dus kook ik meteen een grote pan zodat ik wat kliekjes in de vriezer kan zetten. Voor de lunch. ’s Avonds ga ik barbecueën: ik eet een groenteburger, een halve courgette, een wit broodje met olijfoliedip, een schepje nasi met tofu en wat aardappeltjes.

VRIJDAG
Ik begin de dag met een glas water en een smoothie. Tussendoor koffie en water, ’s middags eet ik een stukje pure chocola en wat dadels en frambozen. Als avondeten tomatensoep en nasi met gebakken banaan. Vandaag is zo’n typische dag waarop ik slecht voor mijzelf zorg.

ZATERDAG
Heerlijk uitslapen. Ik brunch met een pitabroodje met gebakken tofu en rucola en twee bruine boterhammen met tomaat, komkommer en rucola. Ik drink water en thee. In het weekeind heb ik nooit zo’n zin om te koken, dus eten we meestal restjes. Tussendoor neem ik een appel en koekjes en als diner een restje couscous. Ik drink thee en water.

ZONDAG
Vandaag heb ik een luie dag. Omdat ik niet erg actief ben, heb ik minder trek. Ik ontbijt met een boterham met aardbeien en suiker en een boterham met komkommer, tomaat en ketchup. Ik drink water en koffie tussendoor en neem in de avond een groenteburger met sla en aardappeltjes.

Hoe gezond eet zij?

Judith Rolf (peervoeding.nl): “Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk. Goed dat je beseft wanneer je dit niet doet. Je kunt ervoor kiezen dit te veranderen. Brood, pasta en couscous kom ik regelmatig tegen in je menu. Kies hier in ieder geval voor volkoren. Tegenwoordig kun je ook pasta kopen van linzen, erwten, zilvervliesrijst en zeewier. Deze varianten passen prima in je zoveel mogelijk veganistische leefstijl. Wat ik je vooral wil meegeven, is dat je meer mag variëren. Warm eten tussen de middag vindt je lijf trouwens fantastisch, want je spijs- vertering is dan lekker snel.”

Reactie Sheling: “Wat tof dat er zoveel pastavariaties zijn. Dat wist ik nog niet en ik ga deze zeker uitproberen. Ook zal ik weer eens wat vaker mijn kookboeken erbij pakken, zodat ik nieuwe ideeën op kan doen.”

Laatste nieuws