Nieuwe maatregel NS kan voor heel wat boetes zorgen

Dat betekent niet meer snoozen!

Lees ook

Je kent het vast wel: de conducteur heeft al op zijn fluitje geblazen, maar je moet en zal de trein halen. Je wilt tenslotte niet te laat komen. En dus spring je nog nét op tijd tussen de deuren die al dicht gaan. Binnenkort kun je dat maar beter niet meer doen, want de NS gaat boetes uitdelen aan mensen die 'te laat' instappen.

Dikke boete

Eerder opstaan? Natuurlijk niet! Je hebt je trein toch gehaald nu? Daar denken conducteurs anders over. De vertrektijd is níet de instaptijd. Stap je in nadat de conducteur heeft gefloten, dan krijg je vanaf nu gewoon een dikke boete van €230.

De regel bestond al een hele tijd, maar er werd in de praktijk weinig mee gedaan. Om dit te voorkomen, heeft de NS strengere maatregelen getroffen. Alleen deze week kregen maar liefst drie mensen al een boete voor het 'te laat' instappen.

Gevaarlijk

Het is niet alleen irritant om te moeten wachten op mensen die last minute de deuren blokkeren, maar ook gevaarlijk, zo zegt de NS. Volgens hen maakt 43 procent van de conducteurs dagelijks gevaarlijke situaties mee, schrijft het AD. Zo gooien passagiers zelfs kinderbuggy's tussen de sluitende deuren, zodat ze nog mee kunnen. Hierdoor komt het geregeld voor dat mensen bekneld komen te zitten en de trein vertraging oploopt.

Lees ook: Dit is de reden dat je in de trein net voor het eindstation wakker schrikt

Bron: AD, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook