Real life: “Ik bestelde een rouwkrans met haar naam erop..’

Julia was een stalker

Lees ook

Twee treiteraars uit Schoonhoven en Rotterdam, die willekeurige mensen het leven zuur maakten, zijn onlangs door de politie opgepakt. Julia (24) stalkte ook, al kende zij haar slachtoffer wel.

Obsessie

"Thijn is nog steeds de eerste aan wie ik denk als ik wakker word, en de laatste voordat ik in slaap val. Dat klinkt misschien lief, romantisch zelfs, maar dat is niet echt het geval. Al ruim acht maanden ben ik niet meer samen met Thijn. Althans, zo is dat voor Thijn. Voor mij was onze relatie tot voor kort nog springlevend. Al bestond die uitsluitend nog uit het doorspitten van zijn Facebook- en Instagrampagina, en manieren bedenken waarop ik ongemerkt invloed op zijn leven kon uitoefenen."

Liefde is een drug

"Pas geleden hoorde ik voor het eerst de term ‘exaholic’. We kennen allemaal wel de uitdrukking ‘liefde is een drug’ en dat het loskomen van een ex voelt als een afkickproces. Inclusief de obsessie en het verlangen naar het euforische gevoel dat verliefdheid oproept. Voor mij was Thijn ook een obsessie geworden."

"Hij was de eerste van wie ik echt hield. Best bijzonder, want ik stel me niet snel open voor iemand. Ik ben geadopteerd en heb een hechtingsstoornis, dat is al eens eerder geconstateerd. Daardoor heb ik vaak last van verlatingsangst en kan ik mijzelf helemaal gek maken met complottheorieën. Mijn controledwang was de bottleneck. Daar kon Thijn op een gegeven moment niet meer tegen. Als hij een aantal uur niet online was geweest op WhatsApp schoot ik totaal in paniek. Wanneer hij zonder mij uitging, wat ik sowieso al niet leuk vond, bleef ik de hele nacht wakker om hem vroeg in de ochtend te bellen om te kijken of hij thuis was."

Over en uit

"Uiteindelijk werd hij mijn enorme onzekerheid en controledwang zat en maakte hij het uit. Ik heb twee dagen jankend van ellende op de badkamervloer doorgebracht voordat ik mezelf enigszins bij elkaar wist te rapen. Daarna ging ik achter mijn computer zitten en voor ik het wist had ik Thijns naam ingetypt op Google. De resultaten gaven me alleen maar informatie die ik allang wist, maar op de een of andere manier voelde ik me rustiger. Ik voelde me geamputeerd toen Thijn onze relatie zo plotseling verbrak, en op deze manier kreeg ik toch mijn ‘dosis’ van hem binnen. Ik weet dat het raar klinkt, maar ik voelde me als een ex-roker die een nicotinepleister in handen kreeg. "

Woede

"De dagen erna checkte ik zijn Facebookpagina wel tien keer per dag en probeerde ik tussen de regels van zijn status updates door te lezen, op zoek naar een teken dat hij nog steeds gevoelens voor me had. Ook bleef ik hem appen. Ik wilde zo graag nog een keer met hem praten om alle vragen te stellen waar ik mee was blijven zitten."

"Al snel was het niet meer genoeg voor me om hem online te controleren. Ik wilde het hem betaald zetten, dat hij me zomaar aan de kant had geschoven. Dat ging zelfs zo ver dat ik, hoewel ik nooit met dat soort dingen bezig ben geweest, op een forum voor moderne hekserij een ‘lovespell’ opzocht die ervoor zou zorgen dat je ex weer verliefd op je wordt. Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht ik. Voor ik het wist stond ik omringd door rode kaarsen in mijn woonkamer te ‘chanten’."

Niet normaal

"Wat er wel gebeurde, was dat er steeds vaker een blond meisje op Thijns foto’s verscheen. En dat zijn status op Facebook werd aangepast in ‘heeft een relatie.’ Dit was echt de druppel. Ik schaam me nog steeds als ik het vertel, maar ik draaide helemaal door en begon alles over dat meisje op te zoeken. In mijn hoofd werd zij de aanstichter van alles. Zij was de reden dat Thijn niet bij me terugkwam. En met elke foto en post waaruit ik concludeerde dat zij vrolijker, ongecompliceerder, slanker en succesvoller was dan ik, werd mijn haat jegens haar groter."

"Het kostte me een heleboel tijd en doorklikwerk, maar ik had intussen toch niets beters te doen. Ik had me namelijk inmiddels ziek gemeld op mijn werk, en kon dus de hele dag besteden aan mijn obsessie. Uiteindelijk kwam ik erachter waar ze woonde…"

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Grazia of HIER voor €0,49 via Blendle.

Laatste nieuws

Zie ook