Onthuld: Dit is de stem achter Karbonkel

Was jij vroeger ook bang voor Karbonkel?

Lees ook

Vroeger keken we op school met z'n allen naar het educatieve kinderprogramma Ik Mik Loreland, wat ons in groep drie allemaal hielp om te lezen en spellen. Naast al het lezen was er nog iets anders wat alle kinderen bezighield: Karbonkel. Vrijwel alle kinderen hadden nachtmerries over deze griezel. Maar wie zit er eigenlijk achter dit personage?

Bang voor Karbonkel

Als er aan je wordt gevraagd voor wie je nu écht bang was in je kindertijd, noem je waarschijnlijk meteen Karbonkel. Karbonkel was een een monster dat samen met Mik in Loria woonde. Loria was een land dat helemaal om letters en woorden draaide.

Karbonkel kon niet lezen en raakte hier zo van gefrustreerd dat hij alle letters in Loria liet verdwijnen. Mik moest dan alle letters terugzoeken in allerlei andere landen en beleefde zo heel wat avonturen.

De stem

De stem van Karbonkel werd echter door een veel minder eng persoon ingesproken. Het was namelijk Siem van Leeuwen die Karbonkel liet spreken. De acteur, poppenspeler en stemartiest deed niet alleen de stem van Karbonkel, maar ook die van Buurman en Buurman en Mats in Huisje, Boompje, Beestje. Daarnaast heeft hij veelvuldig in het theater gestaan, in heel wat televisie-series en films gespeeld en veel presenteerklussen gedaan.

Benieuwd hoe Siem eruitziet? Je ziet het hieronder.

Lees ook: Zo zien Abeltje en Laura er nu uit

Bron: Wikipedia, Beeld: School tv

Laatste nieuws

Zie ook