Nederland in de ban van bizarre verdwijningszaak

Joey zou op 8 juli terugvliegen naar Nederland, maar er werd niets meer van hem vernomen.

Vorige maand vertrok de 21-jarige Joey Hoffmann uit Haaksbergen samen met het echtpaar Björn en Derya Breukers-Ün naar Turkije. Het koppel wilde een nieuw leven opbouwen in de Turkse stad Silifke, en Joey ging met hen mee om te helpen met hun nieuwe huis.

Heimwee

Joey had echter last van heimwee en zou daarom op 8 juli, vanuit de stad Adana, terugvliegen naar Nederland. Maar er werd niets meer van hem vernomen, zo schrijft het AD. "Hij had heimwee en wilde naar huis", vertelt een van Joey’s goede vrienden. Maar Joey lijkt nooit op de luchthaven te zijn geweest. Ook is zijn bankkaart niet meer gebruikt.

Verdwenen

De politie nam contact op met Björn en Derya. Het werd nog vreemder toen ook zij sinds 21 juli leken te zijn verdwenen. Tot afgelopen weekend, toen Derya een teken van leven gaf aan haar familie via social media. "Als dat tenminste echt van hen is'', zegt politiewoordvoerster Nicole van Voorst. "Zolang er geen persoonlijk contact is, kan niet worden vastgesteld of zij zelf haar account heeft gebruikt."

Alanya

Ook de broer van Björn, Tim, ontving een Facebookbericht van het koppel. "Bericht gehad van Derya… Hun telefoon is geblokkeerd en ze zitten in Alanya." Zowel de politie als broer Tim wil er verder niets over kwijt, aldus het AD.

Onderzoek

De broer van Joey is inmiddels met twee vrienden naar Turkije afgereisd. "We proberen hier via de lokale media en bij de politie zo veel mogelijk aandacht te vragen voor de zaak'', vertelt Robin Hoffmann. "Ik heb hier nu persoonlijk aangifte gedaan. De medewerking was in het begin roestig. Nu ik hier ben, zien ze dat het serieus is en zijn ze hier ook een onderzoek gestart."

Contact

Robin heeft geen contact gehad met Björn en Derya. "Het laatste bericht is alweer van een tijdje geleden. Dat Joey vertrokken was met de bus naar de luchthaven. Het enige wat ik kan doen, is dat geloven. En waarom niet?”, vertelt Robin hoopvol. “Het kan best zijn dat hun telefoons een tijdje geblokkeerd waren. Een kennis van me heeft hetzelfde meegemaakt. Het gaat om een soort van belasting die je moet betalen als je voor een langere tijd hun netwerk gebruikt. Anders word je geblokkeerd."

Robin wil zich niet allerlei scenario's in het hoofd halen wat er gebeurd kan zijn, vertelt hij aan het AD. “Dat maakt me alleen maar onzeker en bang. Ik ben kapot, maar ik ga gewoon door. Morgen gaan we flyeren in Silifke.''

Lees ook: Vraagtekens bij politie-oproep van moeder JonBenét Ramsey

Bron: AD, HLN, NOS, Beeld: iStock

Laatste nieuws