Carice van Houten leeft in onzekere tijden

"Ik voel me minder zeker over mijn lijf"...

Deze maand is het alweer een jaar geleden dat Carice van Houten haar zoontje Monte ter wereld bracht. De actrice zag na jaren een diep gekoesterde wens in vervulling gaan, maar in een interview met een Britse krant vertelt ze dat het ook veel onzekerheden met zich mee brengt.

Onzeker

De Game of Thrones-actrice is uiteraard dolgelukkig met haar bijna eenjarige zoontje, maar ontkent niet dat het haar onzeker maakt in zowel haar carrière als persoonlijke leven. Het veranderen van haar lichaam is dan ook iets waar Carice soms enorm mee worstelt.

"Ik denk dat ik momenteel meer met mijn eigen ijdelheid worstel om me uit te kleden, omdat ik me minder zeker voel over mijn lijf, vooral nadat ik een kind heb gebaard en 40 ben geworden", vertelt de actrice die bij de hitserie regelmatig haar kleren uit moet trekken.

Hormonen

De 40-jarige actrice vindt het niet makkelijk om het moederschap te combineren met haar carrière. Tijdens de opnames van GOT moet ze nog kolven. “Dat is geweldig, het is goed voor hem, maar er is niets meer van mijn benen over. Maar ik wil niet als een klager overkomen.”

Op een dag op de set werd het haar allemaal teveel, de werklast en het moederschap bij elkaar; ze barstte in huilen uit bij een collega. “Ik wil naar huis, naar mijn baby. Je wordt overmeesterd door de hormonen.”

Rimpels

Ondanks dat de filmindustrie genoeg actrices heeft die van alles aan zichzelf laten doen om zo maar niet ouder te worden, wil Carice dit zo lang mogelijk uitstellen. Al merkt ze wel dat dit haar onzeker maakt wanneer ze voor een rol wordt afgewezen.

"Ik wil er niet aan toegeven door iets aan mijn gezicht te laten doen, zodat ik werk blijf houden, maar tegelijkertijd is dat wel hoe het tegenwoordig gaat in de filmindustrie. Ik weet echt nog niet wat ik er aan ga doen. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik van elke rimpel op mijn gezicht houd", aldus Carice.

Lees ook: Carice van Houten is een enorme transformatie ondergaan

Bron: Telegraaf Beeld: Getty

Laatste nieuws