Donkere wolk boven restaurant geluk Wesley en Yolanthe

Dit ziet er niet goed uit.

Lees ook

Wesley en Yolanthe zijn nog maar net de trotse eigenaren van hun restaurant XaXa op Ibiza, maar er hangt nu al een donkere wolk boven hun geluk. Er blijkt tijdens de verbouwing toch iets mis te zijn gegaan, zo laat Shownieuws weten.

Gemeente

De gemeente heeft het koppel op de vingers getikt, schrijft de Spaanse krant Noudiari. Hun club zou naar verluidt groter zijn dan in hun originele plannen, die door de gemeente zijn goedgekeurd.

Procedure

“Als de gemeente mogelijke illegale praktijken constateert in een restaurant of een beachclub, dan heeft de gemeente verschillende mogelijkheden”, vertelt advocaat Eliseo De La Fuente Gonzalez aan Shownieuws. “Wat er vaak gebeurt is dat er een procedure tegen de eigenaar of tegen de huurder gestart wordt.”

Rapport

De club zit iedere avond vol, maar door een aantal opstootjes buiten de deur van XaXa komt de club in het vizier van de gemeente. Zij zullen zich binnenkort buigen over de resultaten van het onderzoeksrapport. Wat de gevolgen zijn voor Wes en Yo, is vooralsnog onbekend.

Illegaal?

“Het is ook afhankelijk van hoe serieus de mogelijke illegaliteit is. Met een klein aspect of het niet voldoen aan bepaalde voorschriften, dan krijgt de eigenaar of de huurder een verzoek tot herstellen. Met serieuze illegaliteit is sluiting ook mogelijk”, besluit De La Fuente Gonzalez.

Yolanthe’s broer Xavier, die erg betrokken is bij het restaurant, vertelde aan Shownieuws nergens vanaf te weten.

Lees ook: Yolanthe en Rebecca Cabau begraven strijdbijl

Bron: Shownieuws, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook